Primele laptopuri cu 5G, pregătite să intre pe piață anul viitor

Primele laptopuri cu 5G, pregătite să intre pe piață anul viitor
scris 23 feb 2018

Compania americană Intel a anunțat că va lansa anul viitor, împreună cu o serie de parteneri, primele laptopuri cu suport 5G.

Microsoft, Dell, HP și Lenovo sunt cei patru parteneri care vor colabora cu Intel pentru ca anul viitor să lanseze laptopuri care oferă conexiune 5G. Conform Intel, primele laptopuri dotate cu propriul modem 5G ar trebui să intre pe piață până la finele lui 2019.

Modem-urile 5G ale celor de la Intel vor fi compatibile și cu vechile standarde, 2G, 3G și 4G, ceea ce înseamnă că până când noua tehnologie va fi suficient de răspândită, utilizatorii vor putea folosi și celelalte tipuri de conexiuni.

LG va lansa smartphone-urile K8 și K10 la Mobile World Congress CITEȘTE ȘI LG va lansa smartphone-urile K8 și K10 la Mobile World Congress

Cei de la Intel nu au intrat în detalii tehnice, însă au promis că vor oferi mai multe informații săptămâna următoare, în cadrul târgului Mobile World Congress care începe luni la Barcelona.

Tot anul viitor sunt așteptate și primele telefoane cu 5G. Qualcomm a anunțat că lucrează deja împreună cu 18 producători de telefoane pentru implementare modem-urilor.

Ca și în cazul generațiilor anterioare, marea problemă a noii tehnologii va fi disponibilitatea acesteia în rețelele operatorilor. Abia în 2020 răspândirea 5G, care promite viteze maxime teoretice de 10 Gbps, este așteptată să se facă simțită.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
5g
laptopuri