Primul mare update pentru Windows 10 va fi lansat în luna august

Primul mare update pentru Windows 10 va fi lansat în luna august
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 iun 2016

Dacă Microsoft nu se răzgândește între timp, primul update anual lansat pentru cea mai nouă versiune de Windows va putea fi instalat începând cu 2 august.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Microsoft a comis, din nou, o mică greșeală de comunicare: a publicat un post (care conține doar un titlu) pe blogul propriu în care anunța că Windows 10 Anniversary Update va fi lansat pe 2 august, după care l-a șters. Cel mai probabil, anunțul trebuia făcut la începutul lunii iulie, dar cineva a apăsat butonul de publicare mai devreme decât era cazul.

Denumirea update-ului, care a fost anunțat inițial în luna martie în cadrul conferinței Build, vine din faptul că lansarea are loc la aproximativ un an de când a fost disponibil oficial Windows 10. Anniversary Update va fi lansat pe 2 august 2016, iar Windows 10 este disponibil din 29 iulie 2015.

Șeful Google a cazut victimă hackerilor CITEȘTE ȘI Șeful Google a cazut victimă hackerilor

Windows 10 Anniversary Update pune accent pe o serie funcții dedicate utilizării cu ajutorul stylus-ului, care a revenit la modă după ce în ultimii 9 ani, de când a fost lansat iPhone, practic nu a existat. De asemenea, același update aduce mult așteptatul suport de extensii pentru browser-ul Edge.

Update-ul va fi gratuit pentru cei care au instalat deja Windows 10. În schimb, începând cu 29 iulie, când se împlinește un an de la lansarea sistemului de operare, Windows 10 va înceta să mai fie gratuit. Cum trecerea la Windows 10 este inevitabilă, cei care nu vor să plătească mai au la dispoziție doar o lună pentru a-l instala.

Microsoft a apelat la o serie întreagă de tactici agresive pentru a-și determina utilizatorii să treacă la Windows 10, mergându-se chiar până la instalarea forțată a sistemului de operare. Drept urmare, până la această dată, Windows 10 este rulat de aproximativ 300 milioane de dispozitive. Cum telefoanele și tabletele cu Windows au absentat în ultimul an, nu este greu de intuit că un procent covârșitor din această cifră este dată de PC-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
update