Procurorii sud-coreeni au cerut 12 ani de închisoare pentru moștenitorul Samsung Electronics, Lee Jae-yong

Procurorii sud-coreeni au cerut 12 ani de închisoare pentru moștenitorul Samsung Electronics, Lee Jae-yong
scris 7 aug 2017

Procurorii sud-coreeni au cerut o condamnare de 12 ani în spatele gratiilor pentru moștenitorul gigantului Samsung Electronics, Lee Jae-yong, implicat într-un scandal masiv de corupție ce a dus la demiterea președintei Park Geun-hye, transmite BBC.

Lee este acuzat că a făcut o donație financiară importantă în schimbul sprijinului guvernamental pentru fuziunea a două subsidiare Samsung, scrie News.ro.

Acesta și-a petrecut ultimele șase luni în spatele gratiilor pentru acuzațiile de corupție, dar neagă în continuare orice vinovăție în scandalul care a dus la demiterea lui Park Geun-hye din poziția de președintă a Coreei de Sud.

La ultima ședință de judecată, procurorii au susținut că Lee reprezintă ”beneficiarul final” al infracțiunilor comise în scandalul Samsung.

CONFIRMARE AKTA intră pe telefonie mobilă și devine operator quad play CITEȘTE ȘI CONFIRMARE AKTA intră pe telefonie mobilă și devine operator quad play

Procurorii l-au acuzat pe Lee Jae-yong și pe alți patru directori Samsung că au mituit-o pe apropiata președintei Choi Soon-sil cu milioane de dolari pentru a obține sprijin guvernamental la Seul.

De asemenea, aceștia au cerut sentințe de la șapte la zece ani de închisoare pentru ceilalți directori Samsung.

”Acuzații erau apropiați de putere și urmăreau câștiguri personale”, au argumentat procurorii în fața magistraților de la Seul.

Lee avea nevoie să-și cimenteze conducerea prin fuziunea a două subsidiare Samsung, după ce a preluat o funcție importantă ca urmare a îmbolnăvirii tatălui său, Lee Kun-hee.

O sentință este așteptată pentru 25 august 2017.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung electronics
lee jae-yong