Profit sub așteptări în trimestrul patru pentru Alphabet, compania mamă a Google

Profit sub așteptări în trimestrul patru pentru Alphabet, compania mamă a Google
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2017

Alphabet, compania mamă a Google, a obținut un profit sub așteptări în trimestrul patru al anului trecut, din cauza unui impozit mai mare, dar analiștii au apreciat progresele companiei în diversificarea afacerilor dincolo de publicitate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul net al Alphabet a urcat la 5,33 miliarde de dolari, respectiv 7,56 dolari pe acțiune, de la 4,92 miliarde de dolari, sau 7,06 dolari pe acțiune în urmă cu un an, scrie News.ro.

Excluzând elementele excepționale, compania a câștigat 9,36 dolari pe acțiune, sub estimarea medie a analiștilor, de 9,64 dolari pe acțiune.

Veniturile consolidate au urcat cu 22,2%, la 26,06 miliarde de dolari, depășind estimările de 25,26 miliarde de dolari.

Veniturile din publicitate, care au încă cea mai mare contribuție la veniturile grupului, au avansat cu 17,4%, la 22,4 miliarde de dolari, a declarat directorul financiar Ruth Porat.

Microsoft va continua să investează peste 1 miliard de dolari anual în securitate cibernetică CITEȘTE ȘI Microsoft va continua să investează peste 1 miliard de dolari anual în securitate cibernetică

Restul veniturilor, care includ operațiunile hardware, vânzările de aplicații și serviciile cloud, au crescut cu 62%, la 3,4 miliarde de dolari.

”Vedem un potențial extraordinar al acestor operațiuni, precum și continuarea dezvoltării veniturilor YouTube, altele decât din publicitate”, a spus Porat.

Rezultatele au provocat o reacție mixtă pe Wall Street, acțiunile coborând la 838 de dolari pe unitate în timpul tranzacțiilor electronice, după ce au închis la 856,98 dolari pe unitate la bursa Nasdaq.

Google a plătit în medie impozit pe profit de 22% în trimestrul patru, față de 19% pe ansamblul anului 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google