Profitul net al Samsung a crescut de peste două ori în trimestrul patru, susținut de vânzările de cipuri

Profitul net al Samsung a crescut de peste două ori în trimestrul patru, susținut de vânzările de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2017

Profitul net al Samsung Electronics a crescut de peste două ori în trimestrul patru, la 9.220 miliarde de woni (7,93 miliarde dolari), susținut de vânzările solide de cipuri și de redresarea afacerilor diviziei producătoare de dispozitive mobile, rezultat care îi permite să efectueze o răscumpărare de acțiuni de 9.300 miliarde de woni (8 miliarde dolari), transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea cererii de ecrane pentru smartphone-uri, cuplată cu deprecierea wonului au contribuit la afacerile cu componente, scrie News.ro.

Acțiunile care vot fi răscumpărate în cadrul unui program anunțat în noiembrie 2016 vor fi anulate, a precizat compania.

Profitul diviziei de cipuri a urcat cu 77%, la 4.950 de miliarde woni.

Veniturile Samsung Electronics au stagnatt la 53.300 miliarde de woni.

Președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru retragerea Statelor Unite din Parteneriatul Trans-Pacific CITEȘTE ȘI Președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru retragerea Statelor Unite din Parteneriatul Trans-Pacific

Samsung anticipează că profitul va continua să crească în 2017, în pofida incertitudinilor politice din Coreea dar și din străinătate.

Reputația companiei, deja afectată de scoaterea din producție a telefoanelor Galaxy Note 7, anul trecut, a primit o nouă lovitură când procurorii au început o investigație legată de implicarea Samsung într-un scandal de trafic de influență care a dus la suspendarea președintelui Coreii de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics