Foxconn vrea să investească peste 7 miliarde de dolari într-o fabrică de ecrane în SUA

Foxconn vrea să investească peste 7 miliarde de dolari într-o fabrică de ecrane în SUA
scris 22 ian 2017

Grupul taiwanez  Foxconn vrea să investească peste 7 miliarde de dolari într-o fabrică de ecrane în Statele Unite, potrivit președintelui și directorului general al companiei, Terry Gou, citat de Reuters.

Ecrane fabricate  în facilitatea din SUA ar urma să fie produse  de Sharp, devenită subsidiară a Foxconn. Planul de a construi această fabrică depinde însă de diferiți factori, cum ar fi condițiile oferite investitorilor, afirmă Gou.

În primăvara anului trecut, Foxconn a convenit preluarea  producătorul japonez de electronice Sharp, care furnizează ecrane de smartphone pentru Apple, pentru 389 miliarde de yeni (3,46 miliarde de dolari). Acordul a reprezentat un pas important în planul Foxconn de a de extinde pe piața ecranelor de ultimă generație.

Nu este clar de tip de ecrane ar urma să fie produse în noua fabrică din SUA și dacă acestea vor fi destinate telefoanelor iPhone sau altor electronice.

Potrivit informațiilor disponibile, Apple ar urma să renunțe la ecranele LCD pentru iPhone, începând cu modelul  iPhone 8. Noile modele de iPhone ar urma să fie echipate cu ecrane OLED, mai performante. Acestea vor fi, cel mai probabil, fabricate de Samsung, însă ulterior și Sharp ar putea începe să furnizeze astfel de ecrane.

În decembrie, Foxconn a anunțat că va investi, în China, 61 miliarde de yuani (8,8 miliarde dolari), într-o fabrică de ecrane LCD. Fabrica, numită Sakai Display Products, va fi specializată în ecrane LCD mari și va deveni operațională până în 2019. Investiția urmărește să acopere cererea tot mai mare pentru televizoarele și monitoarele cu ecrane mari de pe piața asiatică.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
sharp
fabrica
ecrane
sua
iphone
lcd
oled
apple
ecran