Yahoo este investigată în SUA după atacurile hackerilor din 2013 și 2014

Yahoo este investigată în SUA după atacurile hackerilor din 2013 și 2014
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2017

Autoritățile din Statele Unite investighează dacă Yahoo ar fi trebuit să anunțe mai devreme investitorii despre cele două atacuri majore ale hackerilor la care au fost expuse conturile clienților, potrivit unor persoane apropiate situației, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a solicitat în decembrie documente din partea Yahoo, pentru a vedea dacă anunțurile făcute de companie în urma atacurilor cibernetice au respectat legislația, scrie News.ro.

SEC cere companiilor să dezvăluie atacurile cibernetice de îndată ce constată că acestea au efect asupra investitorilor.

Investigația se va concentra pe un atac cibernetic din 2014 în care au fost compromise conturile a cel puțin 500 de milioane de utilizatori, potrivit surselor.

Bugetul Guvernului Grindeanu taie din alocările Președinției, Parlamentului, Justiției, Apărării și suplimentează la Muncă, Transporturi, Educație, Sănătate, servicii de informații comparativ cu bugetul lăsat de Cioloș CITEȘTE ȘI Bugetul Guvernului Grindeanu taie din alocările Președinției, Parlamentului, Justiției, Apărării și suplimentează la Muncă, Transporturi, Educație, Sănătate, servicii de informații comparativ cu bugetul lăsat de Cioloș

Yahoo a dezvăluit atacul în septembrie 2016, iar compania nu a explicat de ce a făcut acest lucru abia după doi ani și nici cine a luat această decizie.

La jumătatea lunii decembrie, Yahoo a mai anunțat că a descoperit recent o altă breșă de securitate, care a avut loc în august 2013, când au fost expuse informații private aparținând unor peste 1 miliard de utilizatori ai Yahoo.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo