Profitul Sony a scăzut cu 29% în trimestrul doi fiscal, din cauza slăbiciunii afacerilor sale cu cipuri

Profitul Sony a scăzut cu 29% în trimestrul doi fiscal, din cauza slăbiciunii afacerilor sale cu cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2023

Sony a raportat joi o scădere cu 29% a profitului operațional în al doilea trimestru fiscal, deoarece gigantul japonez de electronice a avut probleme din cauza slăbiciunii afacerii sale cu senzori de imagine, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Iată cum a evoluat Sony în trimestrul încheiat în septembrie, față de estimările consensului firmei de analiză a datelor LSEG: Venituri: 2.800 miliarde de yeni (18,5 miliarde de dolari) față de 2.870 miliarde de yeni așteptate. Aceasta reprezintă o creștere de 8% de la an la an, scrie News.ro.

Premieră mondială: Instagram introduce în Franța un „buton de siguranță” pentru combaterea hărțuirii online CITEȘTE ȘI Premieră mondială: Instagram introduce în Franța un „buton de siguranță” pentru combaterea hărțuirii online

Profit operațional: 263 de miliarde de yeni japonezi față de 304,4 miliarde de yeni așteptați. Acesta marchează o scădere de 29% de la an la an.

Sony a atribuit scăderea semnificativă a profitului slăbiciunii afacerii sale cu senzori de imagistică, precum și scăderii profitului din sectorul de servicii financiare și de divertisment, tehnologie și servicii.

Compania a declarat că profitul din divizia sa de cipuri a scăzut cu peste 28% în al doilea trimestru fiscal.

Sony furnizează cipuri pentru camere video giganților producători de tehnologie de consum, cum ar fi Apple, care îi folosește semiconductorii în iPhone-urile sale.

Prognoza vânzărilor a fost majorată

În ciuda scăderii profitului, compania și-a mărit previziunile de vânzări pentru întregul an, spunând că acum se așteaptă la vânzări totale de 12.400 miliarde de yeni (în creștere față de estimările anterioare de 12.200 miliarde de yeni), deoarece beneficiază de cursuri valutare pozitive.

Telekom Romania Mobile în T3: venituri totale de 71 milioane de euro și un portofoliu de aproape 3,9 milioane de clienți CITEȘTE ȘI Telekom Romania Mobile în T3: venituri totale de 71 milioane de euro și un portofoliu de aproape 3,9 milioane de clienți

Yenul japonez a slăbit semnificativ față de dolar, iar Sony realizează cea mai mare parte a veniturilor sale în afara SUA.

Sony a atribuit, de asemenea, îmbunătățirea previziunilor sale de venituri performanței anticipate pentru jocuri video, muzică și soluții de imagistică și detecție.

Sony se așteaptă ca afacerea sa de jocuri și servicii de rețea, care este responsabilă pentru populara sa consola PlayStation, studiourile de jocuri și rețelele de jocuri, să înregistreze vânzări mai mari decât se aștepta anterior pentru întregul an, sporind performanța.

Compania a înregistrat un început puternic a noului său joc Spider-Man 2, care este exclusiv pentru PS5.

Jocul s-a vândut în peste 2,5 milioane de copii în primele 24 de ore, făcându-l jocul PlayStation Studios cu cele mai rapide vânzări din istorie, pentru o perioadă de 24 de ore.

Sony a declarat că a vândut 4,9 milioane de unități PlayStation 5 în al doilea trimestru fiscal, în creștere față de 3,3 milioane de unități vândute în primul trimestru fiscal.

PS5 va vinde 25 de milioane de unități

Compania a declarat la apelul privind veniturile că se așteaptă ca PlayStation 5 să-și atingă ținta de 25 de milioane de unități livrate în 2023. Acesta este o etapă importantă, deoarece analiștii și investitorii urmăreau îndeaproape semnele performanței PS5 a Sony.

Rezultatele Sony vin după ce, la începutul acestei săptămâni, Nintendo a raportat vânzări și profit mai bune decât se aștepta pentru al doilea trimestru fiscal, marți, deoarece a primit un impuls de la Filmul Super Mario Bros și de la lansarea foarte anticipată din mai a jocului The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

IBM a lansat un fond de investiții în valoare de 500 milioane dolari CITEȘTE ȘI IBM a lansat un fond de investiții în valoare de 500 milioane dolari

Într-un interviu, Eric Lempel de la Sony a spus că acesta va marca primul an în care PS5 este ”aprovizionat complet”, după lipsurile care au afectat compania în 2020 și 2021 din cauza constrângerilor lanțului de aprovizionare.

”Am lansat [PS5] în 2020. Am suferit de aceleași probleme legate de lanțul de aprovizionare cu care se confrunta toată lumea. Din păcate, nu am reușit să livrăm PS5 consumatorilor care și-au dorit una”, a spus Lempel pentru CNBC.

Rezultatele de joi urmează unui prim trimestru fiscal în care Sony a raportat o creștere de 33% a veniturilor de la un an la altul, la 3.000 de miliarde de yeni japonezi, dar o scădere de 31% a profitului de la an la an, la 253 de miliarde de yeni.

Compania a invocat la acea vreme slăbiciunea diviziei sale de servicii financiare și imagini, care a înregistrat o mică scădere în urma grevelor desfășurate de Writers Guild of America și de alte sindicate, în semn de protest împotriva folosirii inteligenței artificiale pentru a genera scenarii de film.

Sony a spus că se așteaptă ca greva să aibă un impact asupra următorului său exercițiu financiar, dar firma se angajează în măsuri de control al costurilor pentru a-l minimiza.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
cipuri