Qualcomm lansează o platformă hardware pentru robotică

Qualcomm lansează o platformă hardware pentru robotică
scris 26 feb 2019

Gigantul american Qualcomm a anunțat la Mobile World Congress 2019 prima sa platformă pentru roboți, o platformă care va concura cu produsele similare ale celor de la Nvidia și Intel.

Prima platformă pentru roboți de la Qualcomm se numește RB3 și are la bază SoC-ul Snapdragon 845, cel folosit anul trecut și parțial și anul acesta de producătorii de smartphone-uri pe flagship-urile lor.

Conform Qualcomm, platforma este optimizată pentru automatizări, precum drone și alte produse, incluzând inteligență artificială, senzori de procesare a datelor, suport pentru rețele LTE private și numeroase măsuri de securitate.

Un alt atu al platformei RB3 este flexibilitatea. Companiile care nu sunt mulțumite cu configurația implicită sau au nevoi specifice, pot face anumite modificări, precum instalarea altui sistem de operare.

VIDEO Sony prezintă smartphone-ul Xperia 1, primul cu ecran OLED 4K HDR CITEȘTE ȘI VIDEO Sony prezintă smartphone-ul Xperia 1, primul cu ecran OLED 4K HDR

Kiturile de dezvoltare pe baza noii platforme sunt disponibile din acest moment, urmând ca o versiune cu 5G a platformei RB3 să fie lansate cândva în cursul acestui an.

Tot în cursul acestui an sunt așteptate primele produse care vor avea la bază platforma celor de la Qualcomm. LG, Anki, JD și OrionStar sunt câteva dintre companiile care vor lansa anul acesta produse bazate pe platforma RB3.

Prima platformă pentru roboți a celor de la Qualcomm reprezintă și un răspuns la platformele de robotică pe care rivalii de la Intel și Nvidia le-au construit deja.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
snapdragon
roboti
drone