Qualcomm lansează Snapdragon 850, un procesor dedicat exclusiv PC-urilor cu Windows 10

Qualcomm lansează Snapdragon 850, un procesor dedicat exclusiv PC-urilor cu Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iun 2018

Qualcomm a prezentat cel de-al doilea procesor dedicat PC-urilor din categoria Always Connected și primul dezvoltat exclusiv pentru acestea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Snapdragon 850 este urmașului 835, devenind al doilea procesor pe care Qualcomm îl face pentru PC-urile cu Windows 10. Spre deosebire de primul, însă, noul procesor va rula doar pe PC-uri, nu și pe dispozitivele mobile.

Platforma Always Connected este răspunsul Microsoft la iPad și încearcă să ofere facilități similare tabletelor, precum suportul pentru LTE sau o autonomie mai mare.

Dacă prima generație aflată acum pe piață s-a dovedit limitată și lipsită de performanța caracteristică PC-urilor, Snapdragon 850 promite performanță, conectivitate și autonomie superioare.

Apple a prezentat iOS12, un update care se concentrează pe stabilitate și performanță CITEȘTE ȘI Apple a prezentat iOS12, un update care se concentrează pe stabilitate și performanță

Qualcomm spune că noul procesor, comparat cu Snapdragon 835, este cu 30% mai performant, cu 20% mai rapid și oferă o autonomie cu 20% mai mare.

Producătorii de PC-uri îl vor avea la dispoziție la timp pentru a-l integra în produsele pe care le vor lansa pe piață în preajma sărbătorilor de iarnă.

Dacă prima generație de PC-uri Always Connected i-a avut ca parteneri pe Asus, Lenovo și HP, anul acestea se pare că lor li se va adăuga și Samsung, care pregătește un PC cu Windows 10 ce va folosi noul procesor de la Qualcomm.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
snapdragon
windows 10