RCS&RDS nu cedează și atacă în instanță o decizie prin care a fost obligat să elimine clauzele abuzive din contracte

RCS&RDS nu cedează și atacă în instanță o decizie prin care a fost obligat să elimine clauzele abuzive din contracte
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 25 apr 2017

RCS&RDS a atacat cu apel o decizie a Tribunalului București care a hotărât, în martie 2016, că operatorul telecom trebuie să elimine din toate contractele de abonament mai multe clauze abuzive inserate, faptă al cărei caracter contravențional a fost constatat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în iunie 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apelul a fost înregistrat la 20 aprilie.

“Admite cererea. Menține dispozițiile consemnate în procesul verbal (PV) de constatare a contravenției 0687073/19.06.2015 ca fiind temeinice și legale și, în consecință, constată caracterul abuziv al clauzelor obiect a PV amintit și, implicit caracterul contravențional al faptei de inserare a clauzelor abuzive inserate în contractele încheiate cu clienții, respectiv contravenția pârâtei RCS&RDS (…). Dispune obligarea RCS&RDS la modificarea clauzelor constatate ca fiind abuzive și la eliminarea din Actul Adițional a acestor clauze conform PV 0687073/19.06.2015 pentru toate contractele în executare (…)”, se arată pe pagina web a Tribunalului București într-o sentință din 21 martie 2016.

În plus, instanța a hotărât sancționarea RCS&RDS cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesioniști și consumatori.

Compania din spatele RCS&RDS se listează la Bursa de Valori București la o evaluare între 2 și 3 miliarde euro. Reacția brokerilor: Va fi una dintre listările mari, este evenimentul anului CITEȘTE ȘI Compania din spatele RCS&RDS se listează la Bursa de Valori București la o evaluare între 2 și 3 miliarde euro. Reacția brokerilor: Va fi una dintre listările mari, este evenimentul anului

La solicitarea Profit.ro transmisă atunci, ANPC a evitat să transmită mai multe detalii despre sancțiunea aplicată RCS&RDS și clauzele abuzive constatate în procesul verbal din iunie 2015.

“Având în vedere că în data de 21.03.2016 a fost pronunțată hotărârea pe fond, iar aceasta poate fi atacată cu apel conform legii, în momentul de față sunt publice informațiile care apar pe portalul instanței de judecată, respectiv constatarea de către instanță a clauzelor abuzive și sancționarea RCS&RDS potrivit articolului 16 din Legea 193/2000, cu amendă în cuantum de 1.000 lei”, se arăta în răspunsul ANPC.

Datele înaintea listării: RCS&RDS generează în România venituri de 612 milioane euro cu peste 10 milioane utilizatori. Dinamica veniturilor, superioară concurenților Orange, Vodafone, Telekom CITEȘTE ȘI Datele înaintea listării: RCS&RDS generează în România venituri de 612 milioane euro cu peste 10 milioane utilizatori. Dinamica veniturilor, superioară concurenților Orange, Vodafone, Telekom

RCS&RDS este unul dintre cei mai importanți operatori locali de telecomunicații, fiind prezent și în Ungaria, Spania și Italia.

Operatorul telecom este deținut indirect de omul de afaceri Zoltan Teszari.

Anul trecut, afacerile grupului pe toate piețele au însumat 842,8 milioane de euro în creștere cu 12,4% față de 2015.

În România, veniturile au cumulat 612,7 milioane de euro, cu 13,1% mai mult față de anul precedent.

În privința numărului de clienți, RCS&RDS avea la sfârșitul anului trecut peste 10,173 milioane de abonamente (RGU-uri - unități generatoare de venituri), din care cablu TV (analogic și digital) - 2,865 milioane, internet fix - 2,115 milioane, telecomunicații mobile - 3,213 milioane, telefonie fixă - 1,339 milioane și DTH (televiziune prin satelit) - 641.000.

În urmă două săptămâni, Digi Communications NV Olanda (fosta Cable Communications Systems), compania prin care Zoltan Teszari controlează RCS&RDS, a anunțat intenția de a se lista luna viitoare la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs&rds
instanta
decizie
clauze abuzive
anpc