Reddit blochează toate link-urile către presa de stat din Rusia

Reddit blochează toate link-urile către presa de stat din Rusia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mar 2022

Într-una dintre cele mai aspre măsuri luate vreodată de o rețea socială împotriva dezinformărilor plecate din Rusia, Reddit spune că blochează complet orice link care trimite către oricare dintre site-urile instituțiilor de presă de stat din această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reddit anunță că a început să blocheze toate link-urile care duc către site-urile instituțiilor de presă de stat din Rusia postate în orice secțiune a platformei sociale.

Această nouă măsură depășește ca impact orice alte restricții de până acum aplicate de Reddit sau alte rețele sociale, care, în principiu, au vizat doar RT și Sputnik.

Procurorii mai multor state americane au declanșat o investigație ce vizează TikTok CITEȘTE ȘI Procurorii mai multor state americane au declanșat o investigație ce vizează TikTok

Reddit merge mai departe și blocheză orice reclamă care își are originea în Rusia sau vizează Rusia. Asta după ce a izolat subreddit-ul r/Russia, pentru răspândirea de informații false, subreddit care nu mai apare în nicio secțiune a rețelei, ci mai poate fi accesat doar direct.

Reddit spune că măsurile sunt luate în suport pentru Ucraina și face parte dintr-un efort mai larg de combatere a informațiilor false.

Noile măsuri nu vor elimina complet materialele care provin de la instrumentele de manipulare ale Rusiei, care pot fi în continuare promovate prin site-uri proxy. Însă, va limita serios capacitatea de răspândire a informațiilor false vehiculate de acestea.

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
rusia
ucraina