Reprezentanții Twitter resping afirmațiile lui Musk că s-ar fi păcălit

Reprezentanții Twitter resping afirmațiile lui Musk că s-ar fi păcălit
scris vineri, 21:04

Twitter Inc a respins afirmațiile lui Elon Musk făcute la un tribunal din Delaware potrivit cărora ar fi fost păcălit să semneze acordul de cumpărare a companiei, spunând că este "neplauzibil și contrar informațiilor", scrie Reuters.

Twitter a numit argumentele lui Musk pentru abandonarea acordului "o poveste, imaginată într-un efort de a scăpa de un acord de fuziune pe care Musk nu l-a mai găsit atractiv odată ce piața de capital și averea sa s-au diminuat", scrie News.ro.

Proprietarul Facebook confirmă - lansează o vânzare de obligațiuni, prima din istoria gigantului american CITEȘTE ȘI Proprietarul Facebook confirmă - lansează o vânzare de obligațiuni, prima din istoria gigantului american

Twitter l-a dat în judecată pe Musk luna trecută pentru a-l forța să finalizeze afacerea, iar plângerea companiei de joi vine ca răspuns la o acțiune în instanță a lui Musk, pe care a depus-o săptămâna trecută și care urmează să fie făcută publică vineri.

Confruntarea actuală a început după ce Musk a susținut că Twitter nu a vorbit despre problema cu conturile de spam de pe platformă, invocând-o drept motivul pentru care a abandonat înțelegerea. Compania a susținut că aceste conturi de spam reprezintă mai puțin de 5% din cei peste 200 de milioane de utilizatori, dar Musk a insistat că numărul este mai mare și a acuzat Twitter că a ascuns informații despre această problemă. Între timp, Twitter l-a acuzat pe Musk că s-a folosit de această problemă pentru a scăpa de înțelegere fără penalități.

"Cererile reconvenționale sunt o poveste făcută pentru litigiu care este contrazisă de dovezi și de bunul simț", se arată în răspunsul Twitter, conform documentelor legale obținute de Reuters. "Musk inventează reprezentări pe care Twitter nu le-a făcut niciodată și apoi încearcă să folosească, în mod selectiv, datele confidențiale extinse pe care Twitter i le-a furnizat pentru a evoca o încălcare a acestor presupuse declarații".

Serviciul de gaming Luna ajunge pe televizoarele Samsung CITEȘTE ȘI Serviciul de gaming Luna ajunge pe televizoarele Samsung

Twitter adaugă că Musk s-a plâns de faptul că nu i-au fost furnizate informațiile solicitate și neagă acest lucru.

Avocații lui Musk au vrut să facă public dosarul aflat la instanța din Delaware, dar juriștii de la Twitter au refuzat motivând că au nevoie d emai mult timp pentru a analiza plângerile lui Musk, în care apar informații și date importante ale companiei.

Musk, cel mai bogat om din lume, a fost de acord în aprilie să cumpere Twitter, oferind 54,20 dolari pe acțiune, promițând că va relaxa controlul companiei asupra conținutului și va elimina conturile false. Dar Musk a spus în iulie că vrea să renunțe la înțelegere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk