Apple nu va scumpi iPhone-urile anul acesta

Apple nu va scumpi iPhone-urile anul acesta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 aug 2022

Seria iPhone 14 va avea aceleași prețuri practicate anul trecut, deși costul de producție a crescut din cauza condițiilor economice actuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse apropiate de compania americană citate de MacRumors susțin că Apple a decis să nu crească prețurile pentru seria iPhone 14, care urmează să fie prezentată oficial luna viitoare.

Modelul de bază, numit chiar iPhone 14, ar urma să coste 800 de dolari, la fel ca modelul de bază al seriei iPhone 13. Versiunile Plus/Max vor merge pe aceeași progresie de 100 de dolari, urmând că coste începând de la 900 de dolari.

Apple ar putea amâna lansarea iPadOS 16 CITEȘTE ȘI Apple ar putea amâna lansarea iPadOS 16

Seria iPhone 13 avea și un model Mini, care costa de la 700 de dolari. Acesta nu va mai fi păstrat anul acesta, astfel că iPhone 14, la 800 de dolari, va fi cel mai ieftin telefon din serie.

Decizia de păstrare a prețurilor a fost luată la cel mai înalt nivel, susțin sursele citate, ceea ce înseamnă că ultimul cuvânt în stabilirea prețurilor noilor iPhone-uri l-a avut Tim Cook.

În spatele păstrării prețurilor, Apple va aduce o serie de schimbări strategice menite să crească interesul pentru versiunile mai scumpe. Modelul de bază nu se va bucura de cel mai nou și mai performant chipset, în vreme ce versiunile mai scumpe vor avea de partea lor și alte atuuri, precum un design nou și camere foto mai bune.

Noua serie iPhone 14 urmează să fie prezentată oficial în luna septembrie și va fi urmată, la scurt timp, de lansarea unei noi versiuni a sistemului de operare iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14