Rockstar confirmă hack-ul în urma căruia secvențe din jocul GTA 6 au ajuns pe internet

Rockstar confirmă hack-ul în urma căruia secvențe din jocul GTA 6 au ajuns pe internet
scris 20 sep 2022

După ce mai multe filmări, care arată secvențe din jocul GTA 6, încă nelansat, au ajuns pe platformele sociale, producătorul Rockstar confirmă că a fost victima unui atac cibernetic.

Rockstar Games a anunțat, printr-o postare pe Twitter, că „un terț” a dobândit acces neautorizat la rețeaua internă și a descărcat ilegal informații confidențiale de pe serverele companiei.

Este confirmat, astfel, faptul că producătorul de jocuri a fost „vizitat” de hackeri. Este, cel mai probabil, vorba de același hacker de 18 ani care a reușit să pătrundă săptămâna trecută și în rețeaua Uber. Uber crede că acesta este afiliat grupului Lapsus$.

Hackerul care a spart rețeaua Uber publică mai multe clipuri cu GTA 6 CITEȘTE ȘI Hackerul care a spart rețeaua Uber publică mai multe clipuri cu GTA 6

În urma atacului asupra Rockstar, hackerul a intrat în posesia unei arhive de 3GB care conținea filmări din jocul GTA 6, aflat, încă, în dezvoltare. Acesta a postat filmările respective pe mai multe rețele sociale și forumuri.

Producătorul de jocuri nu oferă alte informații legate de atac, astfel că nu se cunoaște modul în care hackerul a reușit să pătrundă în rețeaua internă a acestuia.

În schimb, Rockstar spune că atacul nu va afecta dezvoltarea și că va continua să lucreze la GTA 6. Jocul ar urma să fie lansat cel devreme peste doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
rockstar
hack
gta 6