România își deschide un Oficiu pentru Știință și Tehnologie în Silicon Valley

România își deschide un Oficiu pentru Știință și Tehnologie în Silicon Valley
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2022

Guvernul a aprobat memorandumul privind înființarea unei rețele de Oficii Române pentru Știință și Tehnologie și operaționalizarea unui astfel de oficiu în Silicon Valley, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„România are un partener strategic cu Statele Unite pe mai multe dimensiuni, una dintre ele fiind tocmai potențarea acestor schimburi academice și zona de antreprenoriat, inovare, cercetare. Avem un precedent la Bruxelles, încă din 2006 există, practic, sub Ministerul Cercetări, Inovării și Digitalizării, un Oficiu Român de Știință și Tehnologie la Bruxelles, care ne conectează la mediul european. Am simțit nevoia, uitându-ne și la ceea ce au făcut alte state europene – Danemarca, Franța, Germania, dar și state mai mici gen Slovenia, să avem un asemenea oficiu de reprezentare și în Silicon Valley, în primă fază, ulterior evaluând posibilitatea unui demers similar în Israel, Japonia, Coreea de Sud”, a declarat Sebastian Burduja într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Black Friday la ANAF - Terenurile Elenei Udrea au fost scoase la vânzare la un preț redus CITEȘTE ȘI Black Friday la ANAF - Terenurile Elenei Udrea au fost scoase la vânzare la un preț redus

El a precizat că oficiul care urmează să fie operaționalizat în Silicon Valley este unul „suplu” și nu va include cheltuieli dincolo de limitele aprobate de Ministerul de Finanțe, scrie Agerpres.

Forma juridică prin care România ar putea deschide oficiul pe teritoriul american va fi convenită cu Ministerul Afacerilor Externe și va fi formalizată printr-o hotărâre de guvern, a mai precizat Sebastian Burduja.

viewscnt
Afla mai multe despre
silicon valley
românia