România negociază cu Facebook, TikTok și Google un "white paper" împotriva deep fake

România negociază cu Facebook, TikTok și Google un "white paper" împotriva deep fake
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 7 mar 2024

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, negociază un acord cu principalele rețele de socializare -  Facebook, TikTok - dar și cu Google pentru combaterera dezinformării prin deep fake, generat cu ajutorul inteligenței artificiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Profit.ro a relatat anterior că s-au înmulțit reclamele de tip deep fake de pe platformele de socializare în care celebrități, mai ales din lumea financiară, "se oferă" să dea românilor secretul îmbogățirii rapide.

Ciolacu: Eu cred în Pilonul II de pensii, dar statul trebuie să se asigure că e sustenabil pe termen lung CITEȘTE ȘI Ciolacu: Eu cred în Pilonul II de pensii, dar statul trebuie să se asigure că e sustenabil pe termen lung

Acum, ministrul de resort lucrează la un white paper cu giganții IT menționați, astfel încât aceștia să aplice filtre mai stricte în ceea ce privește dezinformările de acest fel. 

Aceste filtre ar urma să fie convenite de comun acord cu partea română, în contextul în care este de așteptat ca la multiplele alegeri de anul acesta să se intensifice folosirea deep fake.

Între timp, Guvernul va pregăti și reglementările interne care să permită blocarea rapidă a unor astfel de dezinformări.

viewscnt
Afla mai multe despre
deep fake
dezinformare
acord
bogdan iva
ministru
digitalizare
meta
tiktok
google