Românii se plâng de purtarea abuzivă a Facebook-ului. Postări sau pagini șterse pentru "ură între vampiri" și poze cu animale

Românii se plâng de purtarea abuzivă a Facebook-ului. Postări sau pagini șterse pentru "ură între vampiri" și poze cu animale
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2021

Tot mai mulți români s-au plâns autorităților că le sunt șterse abuziv postările de pe Facebook ori le sunt blocate conturile temporar, nejustificat.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În acest scop, ministrul Digitalizării a lansat o dezbatere publică prin care încearcă să adune mai multe informații și să găsească soluții, arată Știrile Pro TV.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Platformele folosite de mai mult de 10% din populația Uniunii Europene ar putea fi obligate să le permită utilizatorilor să conteste asemenea decizii.

Reprezentanții Ministerului Digitalizării spun că primesc tot mai multe sesizări de la români nemulțumiți de faptul că Facebook le-a eliminat nejustificat postări și chiar și conturi.

Cum este și cazul unui bărbat care susține că platforma i-a șters o pagină cu 55.000 de urmăritori, pe care posta poze cu animale, pe motiv că pagina ar avea conținut pornografic. Un alt utilizator spune că s-a trezit cu o postare ștearsă pe motiv că incită la ură între vampiri.

Specialiștii în domeniul digital spun că, de fapt, în spatele acestor decizii stau niște roboți care, în funcție de anumite cuvinte-cheie, aleg să păstreze ori să elimine anumite poze, clipuri sau texte.

”Evident că acei algoritmi nu cunosc limba română la perfecție și nici nuanțele limbii române. Atâta timp cât citim cu atenție termenii și condițiile platformei și ne supunem acestor termeni și condiții, trebuie să înțelegem că e parte din joc. Este o companie privată, care are interesul să ne țină cât mai mult timp acolo, să producă cât mai mult profit”, spune Dragoș Stanca, expert în media digitală și antreprenor.

Ludovic Orban vrea să fie din nou premier: Asta e cea mai probabilă evoluție după Congresul din 25 septembrie CITEȘTE ȘI Ludovic Orban vrea să fie din nou premier: Asta e cea mai probabilă evoluție după Congresul din 25 septembrie

”Facebook ar putea deschide un centru de suport în România pentru utilizatorii din România. O să propun asta la întâlnirea cu reprezentanții Facebook, mai repede de o lună să putem deschide dialogul”, spune Ciprian Teleman, ministrul Digitalizării.

De altfel, și la nivel european se află în dezbatere un regulament care să apere dreptul de exprimare al utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
cont sters