Nokia furnizează echipamente pentru rețelele 5G din Bulgaria, Serbia și Slovenia

Nokia furnizează echipamente pentru rețelele 5G din Bulgaria, Serbia și Slovenia
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2021

Producătorul de echipamente pentru telecomunicații Nokia a anunțat că a obținut de la grupul A1 Telekom Austria o comandă pentru rețelele 5G din Bulgaria, Serbia și Slovenia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul finlandez, unul dintre primii trei mari producători mondiali de echipamente de telefonie mobilă, alături de Huawei și Ericsson, a anunțat într-un comunicat că "în urma acordului vom furniza soluții 5G RAN (pentru rețelele de acces radio) către cele trei piețe și echipamente de bază pentru rețeaua 5G din Serbia și Slovenia", scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Guvernele europene au înăsprit controalele asupra firmelor chineze implicate în dezvoltarea rețelelor 5G, în urma presiunilor diplomatice de la Washington. În 2019, Huawei a devenit victima tensiunilor comerciale dintre SUA și China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicații drept o amenințare la adresa securității naționale și ulterior i-a impus mai multe sancțiuni comerciale.

Oficialii Huawei au dezmințit în mod repetat acuzațiile.

Unele țări, cum ar fi Marea Britanie și Suedia, au interzis furnizorii chinezi, în timp ce altele au încurajat operatorii de telecomunicații să opteze pentru furnizori din Europa.

Operatorul britanic de telecomunicații Vodafone a anunțat recent că a selectat Samsung Electronics drept furnizor de echipamente pentru rețeaua sa 5G din Marea Britanie, un contract care marchează debutul companiei sud-coreene pe piața de echipamente de telecomunicații din Europa.

Acordul dintre Vodafone și Samsung, pentru care nu au fost dezvăluiți termenii financiari, vine într-un moment în care operatorii europeni de telefonie mobilă sunt din ce în ce mai interesați de posibilitatea ca Samsung să înlocuiască grupul chinez Huawei în calitate de furnizor de echipamente.

Adobe cumpără un startup american de editare video cu 1,27 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Adobe cumpără un startup american de editare video cu 1,27 miliarde dolari

Autoritățile britanice au ordonat ca toate echipamentele furnizate de Huawei să fie eliminate din rețeaua 5G până la finele lui 2027.

Compania finlandeză se confruntă cu concurența acerbă din partea Ericsson (Suedia) și Huawei (China) în cursa pentru livrarea echipamentelor de telecomunicații pentru dezvoltarea rețelelor de telefonie 5G din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
5g