S-a lansat Google News în limba română

S-a lansat Google News în limba română
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2015

Google lansează versiunea în limba română a Google News. Serviciul acoperă la nivel internațional 45 de țări, în 28 de limbi. Google News România este disponibil la news.google.ro sau prin aplicațiile de pe Android și iOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"În general, Google News își propune să promoveze jurnalismul autentic și să expună utilizatorii la diverse perspective. Nu există moderare manuală pentru selectarea importanței unei știri. Ierarhizarea știrilor este determinată de mai mulți factori, printre care: prospețimea conținutului, diversitatea conținutului, conținutul textual bogat și originalitatea conținutului", se arată într-un comunicat al companiei.

Pentru a fi incluse în Google News, publicațiile trebuie să îndeplinească cerințele prezentate în Centrul de ajutor, iar cei care le îndeplinesc pot solicita direct includerea accesând Google News Publisher Center.

"Google News se străduiește să includă site-uri de știri care sunt credibile și au reputație și căutăm mereu să îmbunătățim calitatea ediției locale. Scopul este să oferim conținut de calitate dintr-o varietate de surse - și acestea includ de la cele mai mari publicații și bloggeri până la cei mai mici. Dacă identificați probleme în Google News, vă rugăm să ne contactați prin intermediul acestui formular online", se mai arată în comunicatul Google.

Recent, Google a anunțat că a adăugat noi limbi la aplicația de traducere Google Translate, printre acestea aflându-se și româna.

Compania Google a fost fondată în anul 1998 de către Larry Page și Sergey Brin. Inițial a fost un motor de căutare, dar apoi cei doi au creat sau au achiziționat diverse servicii și instrumente, de la AdWords, AdSense, Analytics, DoubleClick, la Gmail, Google Plus, YouTube sau Google Translate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google news romania
androiod
ios
google