Samsung a început producția cipurilor pe 3nm

Samsung a început producția cipurilor pe 3nm
scris 3 iul 2022

O nouă generație de cipuri, mai mici, mai rapide și mai economice, au început să fie produse în fabricile de semiconductori ai gigantului coreean Samsung.

În plină criză a cipurilor, care afectează încă numeroase industrii, Samsung anunță că a trecut la producția cipurilor de 3 nanometri, de la cipurile de 5 nanometri pe care le dezvolta până acum.

Producătorul coreean susține chiar că este primul producător care a început dezvoltarea noii generații de cipuri, încercând astfel să câștige noi clienți și să reducă distanța care-l separă de liderul pieței.

Apple permite folosirea sistemelor terțe de plată în Coreea de Sud CITEȘTE ȘI Apple permite folosirea sistemelor terțe de plată în Coreea de Sud

Conform companiei coreene, noile sale cipuri sunt cu 16% mai mici, cu 23% mai performante și cu 45% mai economice comparativ cu cipurile pe 5nm.

Samsung, care este al doilea producător de cipuri, cu o cotă de 16,3% din piață, a anunțat un plan de investiții în valoare de 132 de miliarde dolari, cu scopul de a deveni numărul unu până în 2030.

Liderul actual al pieței este TSMC, care deține o cotă de 54% din piață și îi are drept clienți, printre alții, pe Apple și Qualcomm, care nu au facilități proprii de construire a cipurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
cipuri