Samsung a prezentat senzorul foto care ar putea fi folosit de Galaxy S23 Ultra

Samsung a prezentat senzorul foto care ar putea fi folosit de Galaxy S23 Ultra
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 ian 2023

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de lansarea seriei de smartphone-uri Galaxy S23, Samsung și-a prezentat noul senzor foto de 200MP, care, cel mai probabil, va fi montat pe cel mai scump model din serie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung a prezentat oficial senzorul foto ISOCELL HP2, urmașul lui HP1, despre care a mai oferit informații și la jumătatea anului trecut, fără însă a-l folosi în vreunul din smartphone-urile companiei până acum.

ISOCELL HP2 are 200 de milioane de pixeli de 0,6 μm încadrați într-un senzor optic de 1/1,13-inch, același senzor folosit și de camerele smartphone-urilor cu 108MP.

Seria Galaxy S23 ar putea costa între 800 și 1.500 de dolari CITEȘTE ȘI Seria Galaxy S23 ar putea costa între 800 și 1.500 de dolari

Acesta folosește tehnologia Pixel Binning pentru a grupa mai mulți pixeli la un loc, cu scopul de atrage mai multă lumină și a obține imagini mai clare.

ISOCELL HP2 poate produce imagini de 50MP cu pixeli de 1,2 μm sau imagini de 12,5MP cu pixeli de 2,4 μm și poate filma 8K cu până la 33MP.

Dincolo de promisa îmbunătățire a calității imaginii, Samsung spune că un alt beneficiu al noului senzor va fi focusul mai rapid - toți cei 200MP vor putea fi folosiți pentru a realiza focusul automat în condiții de iluminare slabă.

Deși Samsung nu a menționat smartphone-urile în care va folosi noul senzor foto, nu poate fi o coincidență faptul că prezentarea acestuia a avut loc cu puțin timp înainte de lansarea seriei Galaxy S23, care va avea loc pe 1 februarie.

Conform informațiilor vehiculate până acum, senzorul de 200MP se va regăsi în cel mai scump model al seriei, Galaxy S23 Ultra.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
senzor foto
smartphone
galaxy s23