Samsung estimează un declin de 56% al profitului operațional

Samsung estimează un declin de 56% al profitului operațional
scris 5 iul 2019

Samsung Electronics a estimat vineri că profitul său operațional a scăzut cu 56% în trimestrul al doilea, la 5,6 miliarde de dolari, din cauza impactului avut de războiul comercial dintre Statele Unite și China asupra piețelor cipurilor și smartphone-urilor, cu toate că un câștig excepțional a făcut ca rezultatul să depășească așteptările analiștilor, transmite Reuters.

Veniturile ar fi scăzut cu 4,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 56.000 de miliarde de woni, scrie News.ro.

Acesta ar fi al treilea declin consecutiv al profitului trimestrial, pe fondul scăderii prețurilor cipurilor din cauza ofertei excedentare și a sancțiunilor americane împotriva producătorului chinez de echipamente de telecomunicații Huawei, care este un client major al Samsung.

FaceTime va modifica în timp real privirea interlocutorilor pentru a crea impresia contactului vizual CITEȘTE ȘI FaceTime va modifica în timp real privirea interlocutorilor pentru a crea impresia contactului vizual

Producătorii de cipuri de memorie, precum Samsung și SK Hynix, din Coreea de Sud, sunt afectați de impactul avut de majorarea tarifelor asupra cererii de produse electronice.

Guvernul din Coreea de Sud a redus estimarea referitoare la creșterea economică din acest an la cel mai scăzut nivel din ultimii șapte ani, ca urmare a declinului exporturilor.

Estimarea Samsung referitoare la profit este peste așteptările analiștilor intervievați de firma Refinitiv SmartEstimate datorită unui câștig extraordinar obținut de divizia de ecrane, care aprovizionează Apple, a explicat compania, fără să ofere detalii.

Astfel, Samsung a primit o rambursare de circa 800 de miliarde de woni pentru ecrane vândute Apple, în condițiile în care producătorul american de smartphone-uri a ratat ținta de vânzări convenită de cele două companii, potrivit analiștilor.

LG Electronics a anunțat la rândul său un declin al profitului operațional de 15,4% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. LG a estimat un profit de 652,2 miliarde de woni pentru perioada aprilie-iunie.

(1 dolar = 1.167,33 woni)

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
razboi comercial
smartphone
cipuri