Samsung își lansează primul SSD de 8TB

Samsung își lansează primul SSD de 8TB
scris 2 iul 2020

Producătorul coreean Samsung a lansat noua serie de SSD-uri 870 QVO, din care face parte și un model a cărui capacitate de stocare ajunge la 8TB.

870 QVO urmează seriei 860 QVO și, precum sugerează și cifrele din denumire, este un update minor din punctul de vedere al sporului de performanță, însă atrage atenția prin capacitatea maximă oferită: 8 TB.

Va fi primul SSD de 8TB lansat de Samsung.

VIDEO WhatsApp lansează mai multe funcții noi, în frunte cu folosirea codurilor QR pentru adăugarea contactelor CITEȘTE ȘI VIDEO WhatsApp lansează mai multe funcții noi, în frunte cu folosirea codurilor QR pentru adăugarea contactelor

870 QVO este compus din modele de 1TB (130 de dolari), 2TB (250 de dolari), 4TB (500 de dolari). Acestea sunt deja disponibile pe site-ul oficial respectiv magazinele partenere și vor fi urmate, în august de o versiune cu 8TB spațiu de stocare.

Samsung nu a anunțat cât va costa versiunea cu 8TB, când va intra pe piață. Surse apropiate companiei susțin, însă, că acesta va costa în jurul a 900 de dolari.

870 QVO folosește aceeași tehnologie ca seria pe care o înlocuiește, cu o arhitectură de construcție pe 8 biți și 4 nivele. SSD-urile din această serie sunt pe SATA 2.5, interfață ce se regăsește pe majoritatea PC-urilor.

Vitezele de transfer sunt de 560MB/s pentru citire și 560MB/s pentru scriere - un spor de doar 10MB/s în ambele cazuri față de generația anterioară.

Producătorul coreean promite că noile SSD-uri vor funcționa suficient cât să proceseze pe durata vieții între 360TB pentru versiunea de 1TB și 2.880TB pentru cea de 8TB.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung
ssd