Samsung numește un nou șef pe divizia de smartphone-uri

Samsung numește un nou șef pe divizia de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 dec 2015

Cel mai important producător de smartphone-uri cu Android se pregătește de schimbări la vârf. Actualul șef al diviziei de smartphone-uri, JK Shin, va fi înlocuit cu DJ Koh.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

DJ Koh s-a ocupat de două proiecte importante pentru Samsung până acum, dar niciunul dintre ele cu rezultate prea bune: Tizen și Samsung Pay.

Tizen, spre exemplu, ar fi trebui să fie alternativa Samsung la Android, cel care trebuia să le aducă coreenilor venituri și din vânzarea de conținut. Creșterea explozivă a Samsung, odată cu adopția de smartphone-uri, s-a bazat pe Android dar tot acesta este cel care îi aduce acum plafonarea.

Forțată și de avântul producătorilor chinezi de smartphone-uri, care au inundat piața cu telefoane asemănătoarte din punct de vedere al dotărilor tehnice, dar semnificativ mai ieftine decât smartphone-urile Samsung, compania sud-coreeană a încercat să-și impună propriul sistem de operare pentru telefoane mobile - Tizen. Samsung a lansat până acum două telefoane cu acest sistem de operare, Samsung Z1 și Z3, niciunul dintre acestea nefiind un succes, iar începând cu luna mai 2014 smartwatch-urile Samsung Gear au înlocuit Android cu Tizen printr-un update de software.

Fostul șef, JK Shin, își va păstra titulatura de CEO, dar se va situa un nivel mai jos. Samsung are o structură executivă organizată pe mai multe nivele, cu mai multe posturi CEO. Ultimul eșec atribuit lui JK Shin a fost estimarea incorectă a cererii pentru cele mai noi vârfuri de gamă Samsung - Galaxy S6 și S6 Edge. Pentru primul Samsung a comandat prea multe device-uri, iar pentru al doilea prea puține, astfel că Galaxy S6 Edge nu a reușit să satisfacă cererea în timp ce S6 a rămas cu cantități mari nevândute.

Noul șef, DJ Koh, va avea sarcina de a redresa divizia de smartphone-uri, care trebuie să concureze cu dispozitivele Apple la vârf și cu producători chinezi pe zona de low end, dar va trebui să găsească soluții și pentru proiectele Samsung dependente de smartphone-uri, precum fostele sale produse, Samsung Pay și Tizen.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone