Ecranul folosit de Samsung pe noul Galaxy Z Flip este “dur, tandru” și, în curând, disponibil și pentru alți producători, care vor să vândă telefoane pliabile, dar nu au o tehnologie proprie.
După ce și-a lansat al doilea smartphone pliabil și a văzut că nu au mai existat aceleași probleme din urmă cu un an, Samsung a prins curaj și vrea să devină furnizor de ecrane pliabile și pentru alți producători.
Strategia nu este o surpriză, nefiind prima oară când Samsung furnizează ecrane pentru alți producători. Apple, spre exemplu, a depins mai mulți ani de ecranele AMOLED făcute de Samsung.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Producătorul coreean va livra companiilor interesante același ecran pe care-l numește UTG (ultra-thin glass) și despre care spune că este dur și tandru în același timp, sugerând că, deși este pliabil, rezistă și la șocuri.
Deși nu a întâmpinat aceleași probleme ca Galaxy Fold, există deja voci care se îndoiesc de rezistența în timp a acestui ecran. În discuție este sticla pe care Samsung spune că o folosește, despre care unii cred că este, de fapt, un aliaj de plastic, ca în cazul lui Galaxy Fold sau Motorola Razr.
Nu se cunoaște dacă Samsung are deja clienți pentru ecranul său pliabil.
Cert este că, exceptând încercările timide venite dinspre Huawei și Motorola, Samsung nu are cu adevărat concurență deocamdată pe această nișă.