Samsung va furniza ecrane pliabile altor producători

Samsung va furniza ecrane pliabile altor producători
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 feb 2020

Ecranul folosit de Samsung pe noul Galaxy Z Flip este “dur, tandru” și, în curând, disponibil și pentru alți producători, care vor să vândă telefoane pliabile, dar nu au o tehnologie proprie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După ce și-a lansat al doilea smartphone pliabil și a văzut că nu au mai existat aceleași probleme din urmă cu un an, Samsung a prins curaj și vrea să devină furnizor de ecrane pliabile și pentru alți producători.

Strategia nu este o surpriză, nefiind prima oară când Samsung furnizează ecrane pentru alți producători. Apple, spre exemplu, a depins mai mulți ani de ecranele AMOLED făcute de Samsung.

Telekom Romania revine pe creștere în 2019. Veniturile au avansat la 980 milioane de euro, iar profitul brut operațional a urcat la 178 milioane de euro CITEȘTE ȘI Telekom Romania revine pe creștere în 2019. Veniturile au avansat la 980 milioane de euro, iar profitul brut operațional a urcat la 178 milioane de euro

Producătorul coreean va livra companiilor interesante același ecran pe care-l numește UTG (ultra-thin glass) și despre care spune că este dur și tandru în același timp, sugerând că, deși este pliabil, rezistă și la șocuri.

Deși nu a întâmpinat aceleași probleme ca Galaxy Fold, există deja voci care se îndoiesc de rezistența în timp a acestui ecran. În discuție este sticla pe care Samsung spune că o folosește, despre care unii cred că este, de fapt, un aliaj de plastic, ca în cazul lui Galaxy Fold sau Motorola Razr.

Nu se cunoaște dacă Samsung are deja clienți pentru ecranul său pliabil.

Cert este că, exceptând încercările timide venite dinspre Huawei și Motorola, Samsung nu are cu adevărat concurență deocamdată pe această nișă.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone pliabil
ecrane pliabile