SUA sfătuiesc UE să utilizeze echipamente 5G produse de Ericsson, Nokia și Samsung

SUA sfătuiesc UE să utilizeze echipamente 5G produse de Ericsson, Nokia și Samsung
scris 19 feb 2020

Statele membre ale Uniunii Europene nu au motive să utilizeze tehnologie mobilă 5G de la grupul chinez Huawei, pentru că grupul suedez Ericsson, grupul finlandez Nokia și grupul sud-coreean Samsung sunt la același nivel cu grupul chinez în acest domeniu, a declarat miercuri Robert Strayer, secretar adjunct pentru politici în domeniul cibernetic, comunicații internaționale și informații în Departamentul de Stat, transmite Reuters.

Cu ocazia unei vizite la Lisabona, Strayer a insistat asupra necesității de a demistifica ideea că Huawei este mai avansat decât competitorii în domeniul 5G, scrie Agerpres.

FOTO Facebook testează o interfață cu trei fluxuri de conținut CITEȘTE ȘI FOTO Facebook testează o interfață cu trei fluxuri de conținut

Europa este presată de SUA pentru a interzice echipamentele furnizate de firma chineză Huawei pe fondul îngrijorărilor că acestea ar putea fi utilizate de China pentru spionaj. Punctul de vedere al Washingtonului a creat tensiuni cu aliații, precum Marea Britanie, unde premierul Boris Johnson a acordat grupului chinez Huawei un rol limitat în construcția viitoarei rețele de telefonie mobilă 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
ericsson
nokia
samsung