Șapte companii de top din domeniul inteligenței artificiale se angajează față de Casa Albă să marcheze conținutul generat de AI

Șapte companii de top din domeniul inteligenței artificiale se angajează față de Casa Albă să marcheze conținutul generat de AI
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iul 2023

Șapte companii de top din domeniul inteligenței artificiale, printre care OpenAI, Meta, Alphabet, Microsoft și Amazon, și-au luat angajamente voluntare față de Casa Albă în vederea implementării de măsuri precum marcarea cu filigrane a conținutului generat de inteligența artificială pentru a contribui la creșterea siguranței tehnologiei, a anunțat administrația președintelui Joe Biden.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile s-au angajat să testeze temeinic sistemele AI înainte de a le lansa și să împărtășească informații cu guvernele, societatea civilă și cu mediul academic despre cum să reducă riscurile și să investească în securitatea cibernetică.

Măsura este văzută ca o victorie pentru efortul administrației Biden de a reglementa această tehnologie, care a cunoscut un boom al investițiilor și al popularității în rândul consumatorilor, scrie Reuters.

ChatGPT a învățat să țină minte informații despre utilizatori CITEȘTE ȘI ChatGPT a învățat să țină minte informații despre utilizatori

De când inteligența artificială generativă - care folosește date pentru a crea conținut nou, cum este și cazul ChatGPT - a devenit extrem de populară anul acesta, legislatorii din întreaga lume au început să analizeze modalități de atenuare a pericolelor pe care această tehnologie emergentă le prezintă pentru securitatea națională și economie.

Președintele american Joe Biden, care va găzdui la Casa Albă vineri directori de la cele șapte companii, lucrează, de asemenea, la elaborarea unui ordin executiv și a unei legislații bipartizane privind tehnologia AI.

În cadrul acestui efort, companiile (OpenAI, Microsoft, Meta Platforms, Amazon, Anthropic, Inflection AI și Alphabet, compania-mamă a Google) s-au angajat să dezvolte un sistem de filigranare digitală a tuturor formelor de conținut generate de inteligența artificială, de la text, imagini la înregistrări audio și video, astfel încât utilizatorii să știe când a fost utilizată tehnologia.

Scopul filigranului digital (watermark - en.) este să faciliteze depistarea imaginilor sau a înregistrărilor audio false de tip deep-fake.

Companiile s-au angajat, de asemenea, să se concentreze asupra protejării vieții private a utilizatorilor pe măsură ce inteligența artificială se dezvoltă și să se asigure că tehnologia este lipsită de prejudecăți și nu este utilizată pentru a discrimina grupurile vulnerabile.

Alte angajamente includ dezvoltarea de soluții de inteligență artificială pentru mediul științific, precum cercetarea medicală și atenuarea schimbărilor climatice.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
meta
alphabet
microsoft
amazon
continut ai
inteligenta artificiala
filigrane digitale continut ai
inteligenta artificiala generativa
chatgpt
reglementari ai