Apple amenință cu închiderea unor servicii în Marea Britanie

Apple amenință cu închiderea unor servicii în Marea Britanie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 iul 2023

Mai multe servicii Apple, precum FaceTime și iMessage, ar putea fi închise în Marea Britanie, în loc să le fie slăbită securitatea, conform unei propuneri legislative, spun reprezentanții companiei americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marea Britanie vrea să impună prin lege companiilor care dețin soluții de comunicare digitală să dezactiveze criptarea pentru ca autoritățile să poată accesa datele utilizatorilor atunci când consideră necesar.

Propunerea, care vine în completarea Legii Puterii de Investigație din 2016, a fost deja criticată de mai mulți specialiști și militanți pentru protejarea intimității în mediul digital.

Microsoft și Activision Blizzard au convenit să prelungească termenul limită pentru acordul lor de fuziune CITEȘTE ȘI Microsoft și Activision Blizzard au convenit să prelungească termenul limită pentru acordul lor de fuziune

Acum a venit rândul Apple să-și exprime dezacordul față de aceasta. Compania americană spune că, mai degrabă, ar opri funcționarea în Marea Britanie a serviciilor sale, decât să slăbească securitatea acestora.

În discuție sunt serviciile de comunicare ale companiei, precum FaceTime și iMessage, care securizează comunicațiile folosind criptarea end-to-end, caz în care doar expeditorul și destinatarul dețin cheile de decriptare a informațiilor.

Apple se adaugă unei liste din ce în ce mai mari de critici ai propunerii legislative din Marea Britanie. WhatsApp și Signal și-au exprimat anterior opoziția față de aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
facetime
imessage
marea britanie
whatsapp
signal