Se înmulțesc semnificativ atacurile cibernetice și tentativele de intruziune digitală

Se înmulțesc semnificativ atacurile cibernetice și tentativele de intruziune digitală
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2020

Izolarea la domiciliu a milioane de angajați din întreaga lume, nevoiți să lucreze de acasă pentru a limita răspândirea coronavirusului, conduce la un număr fără precedent de atacuri cibernetice și de tentative de intruziune digitală, potrivit experților în securitate informatică, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu am mai văzut niciodată așa ceva", spune Sherrod DeGrippo, specialistă în amenințări informatice a firmei de securitate cibernetică Proofpoint.

FOTO Google Translate lansează funcția de transcriere a înregistrărilor CITEȘTE ȘI FOTO Google Translate lansează funcția de transcriere a înregistrărilor

"Vedem campanii cu sute de mii de mesaje care exploatează criza coronavirusului", adaugă ea, potrivit Agerpres.

Pandemia a creat un mediu ideal pentru hackeri, în contextul în care extrem de mulți angajați lucrează în condiții mai puțin familiare și mai puțin securizate și vor să obțină informații despre coronavirus și despre noile reguli de organizare introduse.

Acest lucru a deschis ușa pentru actori rău intenționați care au recurs la tehnici de phishing prin e-mail sau de manipulare psihologică (social engineering) pentru a avea acces sau pentru a sustrage informații sensibile.

"Când cineva lucrează de acasă, amenințarea este similară cu cea care există într-un aeroport sau într-o cafenea. Pur și simplu nu aveți protecția de care dispuneți la locul de muncă", explică Sherrod DeGrippo.

Hackerii profită de fricile generate de COVID-19 pentru a-i determina pe utilizatori să acceseze atașamente sau linkuri rău intenționate. Ei profită de asemenea de registrul emoțiilor cu pagini de internet false de finanțare participativă pentru persoane afectate de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri cibernetice
hackeri