Șeful FBI este ”extrem de îngrijorat” de operațiunile TikTok în SUA

Șeful FBI este ”extrem de îngrijorat” de operațiunile TikTok în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2022

Directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), Christopher Wray, a declarat membrilor Congresului că este ”extrem de îngrijorat” de operațiunile TikTok în SUA, din cauza riscurilor de securitate implicate, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Avem preocupări de securitate națională cel puțin din partea FBI în legătură cu TikTok”, a spus Wray membrilor Comitetului pentru Securitate Internă al Camerei Reprezentanților, într-o audiere despre amenințările existente la nivel mondial, scrie News.ro

VIDEO&FOTO Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și lotul olimpic de matematică al României, la Gala Povești cu Profit... Made în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și lotul olimpic de matematică al României, la Gala Povești cu Profit... Made în România

Aceste îngrijorări ”includ posibilitatea ca guvernul chinez să-l folosească pentru a controla colectarea de date pentru milioane de utilizatori. Sau controlul asupra algoritmului de recomandare, care ar putea fi folosit pentru operațiuni de influență, dacă ar alege să facă acest lucru. Sau pentru a controla software-ul de pe milioane de dispozitive, ceea ce i-ar oferi posibilitatea de a compromite din punct de vedere tehnic dispozitivele personale.”

Remarcile lui Wray se bazează pe cele ale altor oficiali guvernamentali și membri ai Congresului, care și-au exprimat scepticismul profund cu privire la capacitatea platformei video deținută de China de a proteja informațiile utilizatorilor din SUA de un guvern advers.

TikTok a susținut că nu stochează datele utilizatorilor din SUA în China, unde legea permite guvernului să forțeze companiile să predea informații interne.

Wray a spus că numai legislația din China este ”un motiv suficient pentru a fi extrem de îngrijorat”.

TikTok nu a răspuns imediat la cererea CNBC de a comenta comentariile lui Wray.

Dar articolei publicate de Forbes au pus la îndoială securitatea informațiilor utilizatorilor din SUA ai TikTok.

Forbes a relatat, de exemplu, că grupul-părinte al TikTok, ByteDance, plănuia să folosească aplicația pentru a monitoriza detaliile specifice ale locației anumitor cetățeni americani, citând materiale pe care le-a analizatt.

TikTok a respins articoljulul, negând că a urmărit vreodată anumiți cetățeni americani cu locațiile lor specifice și a criticat Forbes pentru publicarea acuzațiilor.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE PSD și PNL au decis să amâne schimbările la impozitarea locuințelor până la 1 ianuarie 2025. Facilitate pentru reabilitarea clădirilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE PSD și PNL au decis să amâne schimbările la impozitarea locuințelor până la 1 ianuarie 2025. Facilitate pentru reabilitarea clădirilor

Wray a spus că orice detalii despre acțiunile TikTok ar trebui să fie discutate într-un briefing clasificat. Dar el i-a asigurat pe parlamentari că ”cu siguranță este ceva care se află pe radarul nostru și vă împărtășim preocupările”.

Potrivit The New York Times, administrația Biden s-a apropiat de un acord cu compania pentru a-i permite să continue să opereze în SUA sub măsuri de securitate mai stricte.

Wray a spus că unitatea FBI care supraveghează investițiile străine lucrează prin intermediul Departamentului de Justiție pentru a ajuta la găsirea unei soluții adecvate, ca parte a procesului de evaluare a investițiilor străine.

El a spus că contribuția FBI ”ar fi luată în considerare în orice acord încheiat pentru a rezolva problema”.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
fbi