Senzorii de amprente ai laptopurilor cu Windows sunt nesiguri

Senzorii de amprente ai laptopurilor cu Windows sunt nesiguri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 dec 2023

Experții în securitate au demonstrat că senzorii de amprente montați pe laptopurile cu Windows nu oferă nivelul de securitate promis.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

La cererea Microsoft, firma de securitate cibernetică Blackwing Intelligence a testat nivelul de securitate al senzorilor de amprentă de pe mai multe laptopuri cu Windows.

Au fost selectați o serie de senzori foarte răspândiți, precum Goodix, Synaptics și ELAN, de pe laptopuri vândute de Dell, Lenovo și Microsoft.

Microsoft precizează că nu deține vreo participație la OpenAI CITEȘTE ȘI Microsoft precizează că nu deține vreo participație la OpenAI

Rezultatul a fost că toți senzorii de amprentă testați s-au dovedit vulnerabili.

Prin inginerie inversă, experții au arătată că, oricare dintre senzorii de amprentă testați, atâta vreme cât are o amprentă înregistrată, poate fi păcălit.

Toți senzorii avuți în vedere erau înregimentați în sistemul Windows Hello, de securizare biometrică a sistemelor de operare vândute de Microsoft.

Gigantul american a mai fost nevoit să repare o vulnerabilitate a sistemului său biometric în urmă cu doi ani, însă, de această dată, nu este clar dacă Microsoft poate să repare ceva, câtă vreme problema vine din modul în care producătorii au dezvoltat atât software-ul, cât și hardware-ul de la baza senzorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
senzori
amprente
laptopuri
windows