Apple blochează o aplicație de Android care comunica cu iMessage

Apple blochează o aplicație de Android care comunica cu iMessage
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 dec 2023

Doar câteva zile a funcționat aplicația de Android Beeper Mini, înainte ca Apple să-i blocheze accesul la rețeaua iMessage.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La începutul săptămânii, Beeper Mini capta atenția utilizatorilor, pretinzând că este prima aplicație de chat pentru Android care poate comunica nativ cu iMessage, trimițând mesaje cu bulă albastră.

Aplicația, care a fost posibilă după ce un adolescent de 16 ani a reușit să spargă protocoalele folosite de Apple pentru izolarea rețelei iMessage, era deja promovată alături de un abonament de doi dolari pe lună.

Apple vrea să producă un sfert dintre iPhone-uri în India CITEȘTE ȘI Apple vrea să producă un sfert dintre iPhone-uri în India

Minunea nu a ținut decât câteva zile. Vineri, deja aplicația a început să se confrunte cu dificultăți tehnice, utilizatori nemaiputând să trimită mesaje cu bulă albastră către prietenii cu iPhone-uri.

Primul gând al tuturor a fost că Apple blocat accesul acesteia, ceea ce ar fi ruinat planurile dezvoltatorului aplicației Beeper Mini, care se dorește a fi o soluție universală de comunicare, care să fie folosită nu doar pentru a vorbi cu cei care au iMessage, ci și prin WhatsApp, Messenger, Telegram și alte rețele.

Din păcate pentru Beeper Mini, nu a fost doar bănuială. Apple a confirmat că a luat măsuri pentru „a-și proteja utilizatorii, blocând tehnicile care folosesc acreditări false pentru a accesa iMessage”.

Răspunsul de la Beeper a venit rapid și tranșant: „dacă celor de la Apple le pasă cu adevărat de confidențialitatea și securitatea propriilor utilizatori, de ce opresc un serviciu care permite propriilor utilizatori să trimită mesaje criptate utilizatorilor cu Android și îi forțează utilizeze SMS, care este nesigur?”

Însă, Beeper, compania care dezvoltă Beeper Mini, nu se lasă. Aceasta a anunțat că lucrează la restabilirea funcționării.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicație
android
imessage
beeper mini