Sibiul va primi 10 milioane lei de la Guvern pentru sistemul de supraveghere video care va asigura securitatea Summit-ului UE de anul viitor

Sibiul va primi 10 milioane lei de la Guvern pentru sistemul de supraveghere video care va asigura securitatea Summit-ului UE de anul viitor
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 24 iul 2018

Guvernul a aprobat, marți, alocarea a 10 milioane de lei pentru municipiul Sibiu în vederea realizării unui sistem de supraveghere video, care să contribuie la asigurarea securității Summit-ului Uniunii Europene, programat pe 9 mai 2019 la Sibiu. Autoritățile locale solicitaseră alocarea a peste 16 milioane lei peste sistemul video. Guvernul promite să aloce în viitor alte resurse pentru pregătirea evenimentului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România va prelua la 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, președinția Consiliului Uniunii Europene. Totodată, România urmează să găzduiască la Sibiu, în data de 9 mai 2019, Summit-ul Uniunii Europene, eveniment ce va reuni laolaltă toți șefii de stat din comunitate. 

Având în vedere importanța finalizării obiectivului, precum și faptul că autoritățile administrației publice locale nu dispun de fondurile necesare achitării cheltuielilor curente și de capital, Guvernul a decis alocarea a 10 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, bugetului local al municipiului Sibiu pentru finanțarea investiției ”Sistem de supraveghere video în municipiul Sibiu, județul Sibiu”.

Microsoft pregătește, în premieră, o variantă de Xbox dedicată streaming-ului. Cum va funcționa CITEȘTE ȘI Microsoft pregătește, în premieră, o variantă de Xbox dedicată streaming-ului. Cum va funcționa

”Evaluările derulate de Serviciul de Protecție și Pază, în cooperare cu Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Inspectoratul de Poliție al Municipiului Sibiu, pe dimensiunea acestui important eveniment, au relevat necesitatea realizării unui sistem integrat de supraveghere video în municipiul Sibiu. Acest sistem reprezintă o soluție tehnică necesară pentru cunoașterea, prevenirea și contracararea unor incidente de Securitate sau de altă natură, în zonele de desfășurare a activităților oficiale”, se arată în nota de fundamentare a hotărârii de alocare a finanțării.

În anul 2018, autoritățile locale din Sibiu au alocat din bugetul propriu sumele necesare realizării proiectului tehnic aferent sistemului de supraveghere video, în consultare cu serviciile menționate, iar ulterior au solicitat Guvernului alocarea sumelor necesare, în valoare de 16,1 milioane lei, pentru realizarea sistemului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat că, dată fiind improtanța evenimentului, în viitor Executivul va aloca și alte fonduri pentru organizarea summit-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu
supreveghere
video
sistem
guvern
summit
ue
2019
alocare
finantare