Site-ul Parler a repornit cu un mesaj adresat atât "iubitorilor, cât și haterilor" rețelei

 Site-ul Parler a repornit cu un mesaj adresat atât "iubitorilor, cât și haterilor" rețelei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2021

Site-ul rețelei sociale Parler, populară printre grupurile de extremă dreapta, a repornit duminică după amiaza, afișând un mesaj adresat atât "iubitorilor, cât și haterilor" rețelei, relatează luni dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pare să fie momentul potrivit pentru a vă reaminti tuturor - atât iubitorilor, cât și haterilor - de ce am început această platformă", se arată în mesaj.

"Considerăm confidențialitatea primordială și libera exprimare esențială, mai ales în social media. Scopul nostru a fost dintotdeauna de a furniza o piață publică nepartizană unde oamenii să se poată bucura de ele și să-și poată exercita aceste drepturi. Vom răspunde oricărei provocări care se va ivi în calea noastră și intenționăm să vă reîntâlnim pe toți în scurt timp. Nu vom lăsa să piară discursul civil!", promite compania, scrie Agerpres.

FOTO WhatsApp încearcă să oprească migrarea utilizatorilor cu reclame în ziare CITEȘTE ȘI FOTO WhatsApp încearcă să oprească migrarea utilizatorilor cu reclame în ziare

Parler, care se prezintă drept alternativă de "liberă exprimare" la rețeaua Twitter, a fost eliminată săptămâna trecută din Apple App Store și Google Play Store, precum și din Serviciile web ale Amazon, ca urmare a tulburărilor din 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington.

Potrivit CNN, Parler este găzduită acum de Epik, care susține și rețelele Gab și 8chan, populare de asemenea în rândul grupurilor de extremă dreapta datorită standardelor permisive de moderare a conținuturilor.

După ce Amazon i-a blocat accesul, Parler a inițiat o acțiune anti-trust împotriva gigantului american, care și-a apărat decizia argumentând că Parler a dat dovadă de "lipsă de voință și de capacitate" de a elimina conținuturile violente. Unii utilizatori ai rețelei au încurajat "vărsarea de sânge" în timpul revoltelor de la Capitoliu.

viewscnt
Afla mai multe despre
parler
retea de socializare