Apple lucrează la un iPhone pliabil

Apple lucrează la un iPhone pliabil
scris 18 ian 2021

Cu mai mulți ani în urma concurenței, dar probabil cu o abordare diferită, Apple va ieși pe piață cu un smartphone pliabil.

Apple a început lucrul la un iPhone pliabil, conform Bloomberg, ale căror surse anonime susțin că gigantul american a început să testeze mai multe tipuri de ecrane pliabil pentru viitorul dispozitiv.

Deocamdată, Apple se află doar în faza de testare a ecranelor, nu a telefonului complet, ceea ce înseamnă că un iPhone pliabil se află încă la mai mulți ani distanță de intrarea pe piață.

Facebook interzice promovarea accesoriilor pentru arme și a echipamentelor de protecție în SUA CITEȘTE ȘI Facebook interzice promovarea accesoriilor pentru arme și a echipamentelor de protecție în SUA

Ecranele descrise de sursele anonime par să sugereze că Apple lucrează la ceva similar cu ceea ce Samsung a lansat deja, însă testează mai multe dimensiuni și încearcă să facă balamaua să fie “aproape invizibilă”.

Unul din prototipuri face ca un ecran de dimensiunea celui de pe iPhone 12 Max să se plieze la jumătate. Ar putea exista și varianta unui iPad, care, prin pliere, să se transforme într-un iPhone.

Telefoanele pliabile au început să apară în urmă cu doi ani, Samsung și Motorola având deja mai mult generații de smartphone-uri pliabile. Apple pe de altă parte, ca și în alte cazuri, nu s-a grăbit, fiind conștientă de impactul pe care îl va avea oricum asupra pieței în momentul în care își va lansa propriul telefon pliabil.

O altă informație nouă vizează modelele de anul acesta, care, conform acelorași surse, ar putea reveni la un o autentificare cu un senzor de amprente. De data aceasta, însă, senzorul ar urma să fie integrat în ecran.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
smartphone pliabil