Sony a vândut 25 de milioane de console PlayStation 5

Sony a vândut 25 de milioane de console PlayStation 5
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 nov 2022

În ultimul trimestru au fost vândute 3,3 milioane de console PlayStation 5, ceea ce duce totalul vânzărilor pentru acest model la 25 milioane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sony a menținut ritmul de vânzări al consolelor PlayStation 5 la nivelul anului trecut, după ce a vândut 3,3 milioane de console în al treilea trimestru al acestui an, la fel ca în aceeași perioadă a anului trecut.

Nu la fel de bine au mers jocurile vândute în format fizic. În al treilea trimestru al anului, compania a vândut 62,5 milioane de copii, adică cu 20% mai puțin decât în urmă cu un an.

Producătorul telefoanelor iPhone mărește bonusurile pentru ca angajații chinezi să nu părăsească uzina CITEȘTE ȘI Producătorul telefoanelor iPhone mărește bonusurile pentru ca angajații chinezi să nu părăsească uzina

Probleme pare să aibă și abonamentul PlayStation Plus, care pierde abonați. De la 47,3 milioane de abonați, PlayStation Plus a scăzut în acest trimestru la 45,4 milioane de abonați.

Sony a reușit, însă, să crească veniturile Network Services, unde este inclus și abonamentul PlayStation Plus. De la 679 de milioane de dolari în urmă cu un an, Network Services a adus în ultimul trimestru 794 de milioane de dolari.

Veniturile operaționale generate de gaming pentru Sony au scăzut de la 560 de milioane de dolari la 285 de milioane de dolari, inclusiv din cauza achizițiilor făcute de companie în ultima vreme, precum cumpărarea Bungie.

Sony a redus și estimările privind profitul pe acest an, de la 1,7 miliarde de dolari la 1,5 miliarde de dolari. Compania spune că va încerca să crească producția de console PS5 și va lansa mai multe jocuri pentru PC și telefoane mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
console
jocuri
playstation 5