Sony retrage jocul video ''Cyberpunk 2077'' de pe platforma PlayStation Store

Sony retrage jocul video ''Cyberpunk 2077'' de pe platforma PlayStation Store
scris 18 dec 2020

Grupul japonez Sony a anunțat vineri că a retras jocul video "Cyberpunk 2077" de pe platforma sa online PlayStation Store și va returna banii clienților care l-au cumpărat, după ce utilizatorii s-au plâns de numeroase probleme tehnice întâmpinate, ceea ce a dus la scăderea cu până la 20% a acțiunilor firmei poloneze CD Projekt, dezvoltatorul jocului, transmite Reuters.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Această decizie neobișnuită pentru Sony este ultima lovitură pentru cel mai mare producător polonez de jocuri video, ale cărui acțiuni au scăzut încă de săptămâna trecută, ca urmare a criticilor formulate de specialiștii din sectorul jocurilor video, care s-au plâns că au avut un acces limitat la acest joc înainte de lansarea sa în data de 10 decembrie, scrie Agerpres.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

În replică, CD Projekt a precizat că suspendarea este doar temporară, adăugând că lucrează "din greu" pentru a readuce "Cyberpunk 2077" pe platforma PlayStation Store în cel mai scurt timp posibil.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Cu toate acestea, Kacper Kopron, analist la Trigon DM Brokerage, subliniază că decizia luată de Sony este una dintre cele mai nefavorabile pentru editorul polonez.

Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine CITEȘTE ȘI Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine

"Pur și simplu jocul nu era gata pentru a fi lansat în decembrie, iar decizia de a-l lansa a fost o mare greșeală", este de părere Kacper Kopron.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Eșecul "Cyberpunk 2077" ar putea să aibă un efect și asupra vânzărilor de console de jocuri video, ducând la o diminuare a intențiilor de achiziționare a unei console cu 30% până la 40% potrivit lui Kopron.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
cyberpunk 2077
playstation store