Sony se confruntă cu un proces colectiv de peste 6 miliarde de lire sterline

Sony se confruntă cu un proces colectiv de peste 6 miliarde de lire sterline
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2023

Sony trebuie să se confrunte cu un proces colectiv în valoare de până la 6,3 miliarde de lire sterline (7,9 miliarde de dolari) din cauza acuzațiilor că producătorul PlayStation a abuzat de poziția sa dominantă, ducând la prețuri inechitabile pentru clienți, a decis marți un tribunal din Londra, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sony Interactive Entertainment (SIE) a fost dată în judecată anul trecut, în numele a aproape nouă milioane de oameni din Regatul Unit care au cumpărat jocuri digitale sau conținut suplimentar prin PlayStation Store al Sony.

OTE anunță că a încheiat un Memorandum pentru vânzarea Telekom Romania Mobile cu Quantum Projects, controlat de Adrian Tomșa CITEȘTE ȘI OTE anunță că a încheiat un Memorandum pentru vânzarea Telekom Romania Mobile cu Quantum Projects, controlat de Adrian Tomșa

Cazul împotriva Sony este condus de Alex Neill, o avocată a consumatorilor care a lucrat la campanii anterioare, scrie News.ro.

Ea spune că Sony a abuzat de poziția sa dominantă solicitând ca jocurile digitale și suplimentele să fie cumpărate și vândute numai prin PlayStation Store, care percepe un comision de 30% dezvoltatorilor și editorilor.

Prin urmare, clienții au plătit prețuri mai mari pentru jocuri și conținut suplimentar decât ar fi făcut-o altfel.

Avocații Sony au susținut că acest cazul a fost ”defectuos de la început până la sfârșit” și au spus că ar trebui respins.

ULTIMA ORĂ Fondatorul Binance, cea mai mare platformă de criptomonede la nivel mondial, a demisionat ca CEO pledând vinovat pentru încălcarea cerințelor penale de anti-spălare a banilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondatorul Binance, cea mai mare platformă de criptomonede la nivel mondial, a demisionat ca CEO pledând vinovat pentru încălcarea cerințelor penale de anti-spălare a banilor

Tribunalul de Apel pentru Concurență a hotărât că procesul lui Neill poate continua, deși a spus că persoanele care au făcut achiziții din PlayStation Store după ce procesul a fost înregistrat, în 2022, ar trebui eliminate din clasa de reclamanți propusă.

Neill a spus într-o declarație că decizia de marți este ”primul pas pentru a se asigura că consumatorii primesc înapoi ceea ce li se datorează”.

Sony nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
playstation store