SpaceX a lansat cu succes o nouă tranșă de 60 de microsateliți Starlink

SpaceX a lansat cu succes o nouă tranșă de 60 de microsateliți Starlink
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2020

SpaceX a trimis marți pe orbită cea de-a 13-a tranșă de microsateliți Starlink, după o serie de amânări de 2 săptămâni din cauza vremii nefavorabile, transmite Space.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Racheta cu două trepte Falcon 9 a fost lansată de pe rampa Pad 39A de la Centrul Spațial Kennedy, aparținând NASA, la ora 11:29 GMT. După aproximativ 9 minute de la lansare, prima treaptă a rachetei a aterizat în mod automat pe o barjă-dronă aparținând SpaceX, aflată în largul coastelor Floridei, în Atlantic. Aceasta a fost cea de-a 61-a operațiune de recuperare a primei trepte a unei rachete Falcon 9. Prima astfel de operațiune, menită să scadă foarte mult costurile lansărilor în spațiu, a avut loc în 2015, scrie Agerpres.

Coronavirusul favorizează creșterea criminalității cibernetice CITEȘTE ȘI Coronavirusul favorizează creșterea criminalității cibernetice

Această lansare este cea de-a 17 misiune realizată de SpaceX în cursul acestui an și respectiv cea de-a 94-a lansare a unei rachete Falcon 9.

viewscnt
Afla mai multe despre
starlink
spacex