Spotify cumpără două noi companii specializate în podcast-uri

Spotify cumpără două noi companii specializate în podcast-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 feb 2022

Chartable și Podsights, două dintre cele mai mari platforme de marketing și reclame pentru podcast-uri, au fost achiziționate de Spotify.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Serviciul suedez de streaming continuă să investească în podcast-uri și cumpără alte două companii care dețin tehnologii legate de podcast-uri, Chartable și Podsights, tehnologii pe care Spotify le va integra în propria platformă.

Sunt primele achiziții importante făcute de Spotify anul acesta în zona audio. Valoarea tranzacțiilor nu este cunoscută.

Samsung își extinde investițiile în Vietnam CITEȘTE ȘI Samsung își extinde investițiile în Vietnam

Ambele companii au dezvoltat tag-uri, pe care creatorii și platformele de podcast-uri le pot folosi pentru a vedea cine ascultă podcast-uri, cine aude o reclamă și cine realizează o acțiune după ce aude o reclamă.

Spotify, însă, spune că va folosi această tehnologie și pentru muzică, nu doar pentru podcast-uri - va monitoriza reclamele dintre melodii, inclusiv pe cele în format video și imagini, nu doar pe cele audio.

Platforma suedeză urmărește să-și crească veniturile din reclame și, în același timp, să le ofere artiștilor și creatorilor de conținut instrumente de analiză a audienței.

Cele două noi achiziții vin după ce, anul trecut, Spotify a cumpărat nu mai puțin de patru companii care dezvoltă tehnologii audio, de marketing și publicitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
podcast