Sprint Corp va cumpăra o treime din acțiunile serviciului de streaming muzical Tidal, deținut de rapperul Jay Z

Sprint Corp va cumpăra o treime din acțiunile serviciului de streaming muzical Tidal, deținut de rapperul Jay Z
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2017

Sprint Corp, o companie americană de telecomunicații și internet, a anunțat că va cumpăra 33% din totalul acțiunilor deținute de serviciul de streaming muzical Tidal, deținut de rapperul Jay Z, pentru a furniza clienților săi mai multe servicii bazate pe conținuturi online și pentru a își asigura astfel o poziționare mai bună pe piața extrem de competitivă a furnizorilor de servicii wireless, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sprint Corp a plătit 200 de milioane de dolari pentru aceste acțiuni. Rapperul Jay Z și fiecare dintre cei 24 de artiști-proprietari ai serviciului Tidal vor rămâne coacționari, potrivit unei surse care cunoaște detaliile acestei tranzacții.

După acest anunț, acțiunile Sprint au crescut luni la Bursa din New York cu 3,4 procente și au ajuns la o valoare unitară de 9,23 dolari, scrie News.ro.

Prin acest acord, conținutirile exclusive ale Tidal vor deveni disponibile pentru cei 45 de milioane de clienți ai companiei Sprint.

Marcelo Claure, directorul executiv al Sprint Corp, va face parte din consiliul de administrație al companiei Tidal.

Yahoo a obținut profit și venituri peste așteptări în trimestrul patru din 2016 CITEȘTE ȘI Yahoo a obținut profit și venituri peste așteptări în trimestrul patru din 2016

Furnizorii de servicii wireless încearcă să profite de popularitatea tot mai mare a serviciilor de streaming muzical. În 2014, compania T-Mobile US a anunțat că va permite clienților ei să asculte single-urile și albume difuzate de platformele online Spotify și Pandora, fără ca acele conexiuni să le afecteze traficul de date mobile. În 2016, T-Mobile US a extins lista serviciilor disponibile, adăugând în oferta sa și alte companii de streaming muzical, precum Amazon Music și ESPN Radio.

Tidal se consideră un serviciu ”deținut de artiști” și este sprijinit de Kanye West, Beyonce și Madonna, printre alte vedete, fiind disponibil în prezent în peste 52 de țări.

Jay Z a cumpărat platforma online Tidal cu 56 de milioane de dolari în 2015. Apple Inc a participat la negocieri pentru a cumpăra Tidal, cu scopul de a stimula serviciul său Apple Music, potrivit unui articol apărut în The Wall Street Journal, în iunie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
sprint corp
jay z
tidal