Startup timișorean care folosește IA pentru treceri de pietoni mai sigure, admis într-un accelerator susținut de Google

Startup timișorean care folosește IA pentru treceri de pietoni mai sigure, admis într-un accelerator susținut de Google
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Un startup IT din Timișoara, care folosește inteligența artificială pentru a face trecerile pentru pietoni mai sigure, a fost selectat într-un accelerator susținut de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Startup-ul Blume Technologies, lansat la Timișoara în 2021, a fost selectat, alături de alte 12 startup-uri, în programul de accelerare Social Tides Grow AI, lansat de INCO, o organizație globală, și susținut de Google.org și Google for Startups Accelerator.

Biletele pentru urcarea în Turnul Eiffel se scumpesc CITEȘTE ȘI Biletele pentru urcarea în Turnul Eiffel se scumpesc

Programul, care s-a lansat pe 9 aprilie 2024, are scopul de a susține cele 13 startup-uri în scalarea soluțiilor lor bazate pe IA și ML (Machine Learning). Este vorba despre startup-uri din Suedia, Italia, UK, Spania, Ucraina, Polonia, Cehia, Lituania și România, arată StartUp Cafe.

Pe lângă suport și mentorat, startup-urile au șansa să primească granturi de până la 250.000 dolari.Startup-urile vor participa, în următoarele 6 luni, la sesiuni de training și vor lua lecții de la experți Google în IA, astfel încât să-și dezvolte tehnologia și ideile de afaceri.

Startup-ul timișorean este condus de trei tineri români: Robert Olariu (CEO), Alexandru Chiru (COO) și Caius Ioan Debucean (CTO).

Startup-ul își propune să reducă numărul de accidente de pe trecerile de pietoni, monitorizându-le cu ajutorul unor camere video amplasate pe fiecare parte a carosabilului.

„Semnalul primit de la camere este analizat de către un sistem ce folosește inteligență artificială (AI) și determină poziția exactă a pietonului, verificând dacă acesta este în zona de trecere pentru pietoni sau nu. Folosind un sistem de semnale luminoase LED distinse avertizăm șoferii în legatură cu prezența pietonilor la trecere. LED-urile sunt poziționate pe fiecare parte a carosabilului și se vor aprinde doar cele de pe partea de unde se afla pietonul”, potrivit Blume Technologies.

viewscnt
Afla mai multe despre
ia
treceri de pietoni
blume technologies