Statele Unite au ordonat unui grup chinez să cedeze aplicația Grindr

Statele Unite au ordonat unui grup chinez să cedeze aplicația Grindr
scris 28 mar 2019

Statele Unite au ordonat proprietarului chinez al Grindr, o aplicație de întâlniri online creată pentru persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), să cedeze această companie, din motive de securitate națională, a afirmat miercuri cotidianul The Wall Street Journal, citat de AFP.

Grindr aparține specialistului în jocuri online Beijing Kunlun Tech, care a plătit 93 de milioane de dolari în 2016 pentru a cumpăra 60% din acțiunile aplicației, apoi 152 de milioane de dolari în 2018 pentru a deține 100% din companie, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Dragnea a discutat cu reprezentanții Uber și Taxify, care cer reglementarea serviciilor de ridesharing. Negocierile continuă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragnea a discutat cu reprezentanții Uber și Taxify, care cer reglementarea serviciilor de ridesharing. Negocierile continuă

Potrivit The Wall Street Journal, această companie "nu ar avea altă alegere decât să ofere informații despre utilizatorii Grindr dacă guvernul chinez îi cere acest lucru, sunt de părere politicienii americani".

Cotidianul evocă și ideea unui "șantaj" efectuat de către China, care ar amenința utilizatorii să își dezvăluie homosexualitatea și ar cere administratorilor aplicației o serie de informații sensibile despre utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
grindr
aplcatie
sua
china