Steve Ballmer: Telefoanele produse de Microsoft ar trebui să ruleze aplicații de Android

Steve Ballmer: Telefoanele produse de Microsoft ar trebui să ruleze aplicații de Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 dec 2015

Fostul CEO al Microsoft Steve Ballmer a insistat în cadrul întâlnirii anuale a acționarilor companiei americane că telefoanele cu sistem de operare Windows Phone dezvoltate de Microsoft ar trebui să ruleze aplicații de Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare problemă pe zona de mobile a Microsoft, vânzările slabe de telefoane cu Windows Phone, vine din faptul că nu există suficiente aplicații pentru acesta și, mai ales, lipsesc aplicațiile esențiale, precum cele dezvoltate de Google pentru Gmail, Photos, Drive și alte servicii proprii. Ba chiar mai mult, în ultima vreme mai mulți dezvoltatori care aveau aplicații de Windows Phone au anunțat că vor renunța la ele.

Soluția aleasă de Satya Nadella, actualul șef Microsoft, este adoptarea aplicațiilor universale care să ruleze și pe PC și pe mobile. Steve Ballmer, care este în continuare cel mai important acționar individual al Microsoft, nu crede că acest lucru va funcționa și face presiuni pentru suportul aplicațiilor de Android.

Discuțiile pe tema suportului aplicațiilor de Android vine la doar câteva săptămâni după ce Microsoft a întrerupt lucrul la Project Astoria, cel care avea ca rol tocmai portarea pe Windows Phone a aplicațiilor de Android și iOS. Se pare că Microsoft a decis să meargă mai departe doar cu portarea aplicațiilor de iOS, nu și a celor de Android. Motivele invocate, logice pentru cei care cunosc ecosistemul Android, țin de securitate, performanță și intimitate.

Ironic este că Steve Ballmer a devenit susținătorul acestei idei, suportul pentru aplicațiile de Android în Windows Phone, abia acum, când nu mai este la conducerea companiei. Câtă vreme a fost CEO, Steve Ballmer s-a opus la rândul său acestei strategii.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
steve ballmer
windows phone
android
satya nadella