STUDIU Aproape trei sferturi dintre români aleg smartphone-ul în locul televizorului și nu ar renunța la el decât pentru prieteni, copii și partener

STUDIU Aproape trei sferturi dintre români aleg smartphone-ul în locul televizorului și nu ar renunța la el decât pentru prieteni, copii și partener
scris 19 feb 2018

Românilor le plac telefoanele inteligente și tocmai de aceea există din ce în ce mai puține lucruri cărora aceștia să le atribuie o importanță mai mare decât cea acordată dorinței de-a fi în permanență conectați.

În general, se pare ca există din ce în ce mai puține lucruri care să fie mai importante decât dorința de-a fi în permanență conectați. 71% din români renunță cu ușurință la televizor în favoarea smartphone-ului. Mai mult, 67% dintre respondenții români afirmă că pot renunța la fel de ușor să consume dulciuri timp de o lună în loc să renunțe la smartphone, arată studiul “Relații inteligente”, realizat pentru Huawei de către o companie de cercetare de piață.

Cu toate acestea, 79% dintre românii intervievați ar renunța la smartphone în favoarea relației cu partenerul lor, în timp ce 69% dintre aceștia declară că ar renunța fără să stea pe gânduri la telefon în favoarea petrecerii timpului cu prietenii. Aceste rezultate reprezintă dovada clară că românii preferă să fie cu adevărat conectați cu cei apropiați, alegerea de-a fi conectați virtual venind pe un loc secund.

VIDEO Mai mulți angajați Apple au suferit tăieturi la nivelul capului după ce au intrat în pereții de sticlă ai noului sediu al companiei CITEȘTE ȘI VIDEO Mai mulți angajați Apple au suferit tăieturi la nivelul capului după ce au intrat în pereții de sticlă ai noului sediu al companiei

În timp ce românii interacționează cu cei dragi și mențin relațiile cu aceștia, ei sunt de părere că telefoanele sunt dispozitive menite să le facă viața mai ușoară, nicidecum pentru a substitui relațiile sau interacțiunile umane. 89% dintre români admit că nu au telefonul cu ei în pat atunci când dorm. 93% de români care au copii susțin categoric că nu vor renunța la timpul petrecut cu ei sau la jocurile cu aceștia în favoarea smartphone-ului.

Cercetarea de piață a fost realizată pentru Huawei de către compania Ipsos și a fost efectuată în luna ianuarie 2018 pe următoarele piețe: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovenia și Turcia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
telefon
televizor