STUDIU Majoritatea jocurilor de Android pentru copii colectează date abuziv

STUDIU Majoritatea jocurilor de Android pentru copii colectează date abuziv
scris 17 apr 2018

Un studiu recent arată că și datele copiilor sunt accesate și folosite fără discriminare de către dezvoltatorii de aplicații pentru smartphone-uri și tablete.

Cercetătorii de la Institutul Internațional de Informatică din cadrul Universității din California au realizat un studiu în urma căruia au concluzionat că cele mai multe jocuri și aplicații pentru copiii sub 13 ani colectează datele acestora.

Oamenii de știință au analizat 5.855 de aplicații și jocuri pentru copii, toate făcând parte din programul Designed for Families – un program prin care Google informează dezvoltatorii legat de regulile privind colectarea datele copiilor, însă nu îi și obligă pe aceștia să le respecte.

Majoritatea aplicațiilor de Android testate se folosesc, într-o formă sau alta, de tehnologiile dispozitivelor mobile pentru a accesa și transmite datele personalelor ale copiilor.

Netflix a adăugat 7,41 de milioane de abonați noi în primul trimetru al anului CITEȘTE ȘI Netflix a adăugat 7,41 de milioane de abonați noi în primul trimetru al anului

4,8% dintre aplicații accesează informațiile privind localizarea sau datele de contact fără acordul utilizatorului. 18% din aplicațiile testate folosesc identificatori pentru targetarea reclamelor.

40% dintre jocurile și aplicațiile de Android pentru copii, chiar dacă notifică utilizatorul cu privire la colectarea datelor, realizează transmiterea acestora fără măsuri de securitate, precum criptarea.

Mai mult, 28% dintre aplicații accesează date sensibile care ar fi trebuit să fie protejate prin sistemul de permisiuni de la nivelul sistemului de operare, iar 73% transmit aceste date către propriile servere sau serverele terților.

În secțiunile de jocuri și aplicații de Android pentru copii sunt înregistrare zilnic aproximativ 2.700 de produse noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii
jocuri
android
google
copii