STUDIU Vodafone este lider în România la roaming internațional 4G, oferind 101 destinații

STUDIU Vodafone este lider în România la roaming internațional 4G, oferind 101 destinații
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2017

Vodafone este lider în România la serviciile de roaming internațional 4G, oferind 101 destinații în care serviciile de roaming internațional 4G sunt disponibile, cu mult mai multe față de competitorul clasat pe poziția secundă, Orange, care oferă 47 de destinații, potrivit unui nou raport realizat de firma de cercetare Ovum și publicat luni de Vodafone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vodafone conduce în toate cele 18 țări analizate în cadrul studiului.

În majoritatea piețelor incluse în studiu, Vodafone oferă peste 100 de destinații în care serviciile de roaming internațional 4G sunt disponibile, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul numărulului de destinații oferite de ceilalți operatori din aceste piețe, scrie News.ro.

"Tehnologia 4G are potențialul de a oferi clienților care călătoresc în străinătate viteze de broadband asemănatoare cu cele pe care le experimentează acasă. Nu este simplu să faci posibilă funcționarea serviciilor de roaming internațional 4G la nivel global și pentru operatorii de servicii de telecomunicații mobile acest lucru este o sarcină care poate dura ani de zile", a declarat Ian Watt, consultant al Ovum.

Pentru fiecare piață analizată în noiembrie 2016, Ovum a inclus în raport primii trei operatori clasificați pe baza numărului de destinații în care oferă servicii de roaming internațional 4G:

Sursa: Ovum, conform datelor disponibile în noiembrie 2016

Ovum a analizat datele disponibile pentru 49 dintre cei 57 de operatori de rețele de telefonie mobilă, care concurează cu Vodafone pe piețele incluse în studiu.

Lista completă a câștigătorilor premiilor Oscar 2017. Gafă de proporții la decernarea premiului pentru \ CITEȘTE ȘI Lista completă a câștigătorilor premiilor Oscar 2017. Gafă de proporții la decernarea premiului pentru "cel mai bun film"

Sursa datelor analizate o reprezintă website-urile operatorilor la momentul noiembrie 2016 și informațiile suplimentare furnizate de către acestia.

Ovum este lider global pe piața firmelor de cercetare, analiză, consultanță și consiliere, care se axează pe studiul industriilor convergente de telecomunicații, media și tehnologie.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume.

Vodafone are divizii în 26 de țări, 49 de rețele partenere în întreaga lume și operațiuni de broadband fix în 17 țări. La 31 decembrie 2016, Vodafone avea 470 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 14,3 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

Veniturile din servicii de comunicații ale companiei în România au atins 178,7 milioane euro în al treilea trimestru al anului fiscal 2016-2017, încheiat la 31 decembrie 2016, în creștere cu 2,8% față de perioada similară a anului precedent.

Principalii competitori ai companiei, pe piața românească, sunt Orange, Telekom și Digi Mobil..

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
roaming. 4g