SUA oferă 10 milioane de dolari pentru informații despre liderii grupului de hackeri DarkSide

SUA oferă 10 milioane de dolari pentru informații despre liderii grupului de hackeri DarkSide
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2021

Statele Unite au anunțat că oferă o recompensă de zece milioane de dolari pentru orice informație care ajută la depistarea liderilor grupului de hackeri specializați în atacuri ransomware DarkSide, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Washingtonul a acuzat acest grup de hackeri din Rusia că se află în spatele atacului online care a paralizat Colonial Pipeline, cea mai mare rețea de conducte de produse rafinate din Statele Unite, în urmă cu câteva luni, scrie Agerpres.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Atacurile de tip ransomware exploatează găurile de securitate ale unei companii sau ale unui individ pentru a cripta și a bloca sistemele sale computerizate, solicitând ulterior o răscumpărare pentru a le debloca.

Compus, potrivit experților, din infractori cibernetici experimentați, DarkSide fură date confidențiale de la companii adesea cu sediul în țări occidentale și cer o răscumpărare pentru a le înapoia.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

"Prin oferirea acestei recompense, Statele Unite își demonstrează angajamentul de a împiedica exploatarea victimelor ransomware din întreaga lume de către infractorii cibernetici", a declarat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Washingtonul a oferit, de asemenea, cinci milioane de dolari pentru orice informație care contribuie la arestarea sau acuzarea, în orice țară, a oricărei persoane care încearcă să participe la un atac alături de DarkSide.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
darkside