Teamnet International în 2018: afaceri mai mici ca în urmă cu 11 ani. Pierderea, de trei ori mai mare ca business-ul

Teamnet International în 2018: afaceri mai mici ca în urmă cu 11 ani. Pierderea, de trei ori mai mare ca business-ul

Reprezentanți ai Teamnet, la un târg IT. Sursa foto:facebook

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 4 iul 2019

Teamnet International, companie IT care i-a aparținut lui Sebastian Ghiță și în acționariatul căreia sunt atât International Finance Corpo­ration (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, cât și Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, a consemnat în 2018 o cifră de afaceri de 19,8 milioane de lei, în scădere cu 73% față de anul precedent. Pierderea netă a coborât anul trecut cu 12,2%, la 59,63 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a avut ani mai buni, când business-ul depășea sute de milioane de lei. Astfel, de la o cifră de afaceri de 31,9 milioane de lei în 2008, Teamnet International a atins un maxim în 2014, când a raportat la Ministerul Finanțelor afaceri de 338,1 milioane de lei.

După anul 2014, business-ul Teamnet International a intrat în declin, care s-a accentuat după anunțul privind solicitarea de intrare în insolvență, în martie 2017.

"Societatea Teamnet International a depus astăzi, 20 martie 2017, cererea de deschidere a procedurii insolvenței la Tribunalul Prahova. În acest moment, lucrăm la un proces de reorganizare și redefinire a modului intern de lucru. Am luat această decizie la nivelul Board-ului Director pentru a ne susține mai departe ca business și pentru a ne onora angajamentele față de angajați, clienți, parteneri și furnizori. În perioada imediat următoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operaționale și optimizarea proceselor interne, menținând în același timp competențele existente în cadrul companiei. Totodată, vom asigura continuitate în dezvoltarea, implementarea și mentenanța sistemelor de care suntem responsabili atât în România, cât și în alte țări unde Teamnet își desfășoară activitatea”, a declarat directorul general adjunct al companiei, Bogdan Nedelcu, într-un comunicat dat publicității la 20 martie 2017.

EXCLUSIV Teia Sponte, apropiat al lui George Becali, pregătește o nouă tranzacție pe piața imobiliară, după afacerea cu IKEA. Are în lucru un proiect cu sute de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Teia Sponte, apropiat al lui George Becali, pregătește o nouă tranzacție pe piața imobiliară, după afacerea cu IKEA. Are în lucru un proiect cu sute de apartamente

Intrarea în insolvență a fost explicată de companie prin investigația declanșată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva sa și a directorului general pentru presupuse fapte ilegale în perioada 2007-2014, ceea ce ar fi afectat puternic imaginea firmei, ar fi blocat finanțarea din partea băncilor și i-ar fi determinat pe furnizori să își ceară insistent banii pe care anterior acceptaseră să îi primească după ce creditele bancare erau obținute.

La finele anului 2018, datoriile se situau la 313 milioane de lei, în ușoară creștere fațp de 2017, în timp ce creanțele au coborât cu 13,5%, la 187,5 milioane de lei.

Compania a fost controlată de omul de afaceri Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, implicat în mai multe dosare de corupție deschise de DNA Ploiești. Deși Ghiță susține că nu mai controlează Teamnet de mai mulți ani, procurorii DNA au pus, în iunie 2015, sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv Teamnet, suspectate că ar fi controlate de acesta prin interpuși.

Potrivit www.termene.ro, Teamnet International este controlată de Fintech Investment Ltd - 30,83%, International Finance Corporation - 11.84 %, Black Sea Trade and Development Bank - 8.33 %, Nedelcu Radu-Bogdan - 6.43 % și Trașcu Ion-Ovidiu - 6,43%, precum și PST Investment Limited - 5%.

Restul acțiunilor sunt deținute de 20 de persoane fizice și juridice.

viewscnt
Afla mai multe despre
teamnet
insolventa